Wim Sonneveld met Friso Wiegersma
Wim Sonneveld met Friso Wiegersma (Foto: eigen foto)

Theatrale lezing over WimSonneveld in Kulturhus Hasselo

  Cultuur

Hengelo -  Theatrale lezing over WimSonneveld op vrijdag 6 september 19.30 uur.
Deze voorstelling wordt aangeboden door 100 jaar bibliotheek Hengelo.

Op de honderdste verjaardag van Wim Sonneveld werd het boek Niemand dan wij gepresenteerd, waarin de onlangs gevonden correspondentie tussen Wim Sonneveld en zijn levenspartner, ontwerper en tekstdichter Friso Wiegersma, gebundeld is. In deze theatrale lezing met talloze lichtbeelden en filmmateriaal, vertellen Hans van der Woude en Frank Jochemsen (auteur van het boek) over de schat die zij op de zolder van Wiegersma vonden en hoe die vondst tot een boek kwam.

Het programma bestaat uit uniek beeldmateriaal. We zien Wim Sonneveld repeteren voor zijn beroemdste lied Het Dorp, er komen privé filmpjes voorbij en verloren gewaande beelden van Willem Nijholt. Hans en Frank tonen decor- en kostuumontwerpen, tekeningen, liedteksten en foto's.
Na de pauze ziet u nog meer zeldzaam beeldmateriaal van Wim Sonneveld: een registratie van het cabaretprogramma 'A la carte' uit 1957. Daarin is Sonneveld te zien met zijn vaste medewerkers Conny Stuart en Joop Doderer. Ook beelden van Wim met Annie M.G. Schmidt, Michel van der Plas en Pieter Goemans. Alles wordt in een flitsende visuele presentatie voorzien van historische context en minder bekende verhalen uit de eerste hand.
Gratis kaarten reserveren op www.kulturhushasselo.nl of ophalen bij bibliotheek Hengelo.
Aanvang 19.30 uur.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding