Foto:

Jubilerend Stift festival bij de Watertoren in Hengelo

  Cultuur

Hengelo - Het jubilerende Stiftfestival en Stichting in Wording hebben de handen ineen geslagen om samen met Metropool een bijzonder openlucht-concert bij de Oude Watertoren in Hengelo te verzorgen: Young and Unbound!

Op zaterdag 24 augustus kun je vanaf 20:30u luisteren naar vier korte, spannende, virtuoze concerten van elk 20 minuten. Je kunt er genieten van violist extraordinaire Sergey Malov die laveert tussen Paganini, Bartók en moderne electronica.

Dan is er de betoverende klankwereld van Peteris Vasks Hij verwerkt oude Letse muziek in zijn composities die vaak gaan over de strijd van mens en natuur; de schoonheid, maar tegelijk ook de bedreiging van de natuur.

De Twentse topdanser Tiemen Stemerding en stercelliste Maja Bogdanovic schitteren in het bijzondere Sonata voor cello van avant-garde kanon György Sándor Ligeti.

Als afsluiting het spetterende Last Round, een emotionele hommage aan tangokoning Astor Piazzolla.

Het klassieke Stiftfestival organiseert eind Augustus een week waarin op de mooiste locaties in Twente klassieke muziek wordt uitgevoerd door een dynamische internationale groep musici onder leiding van Daniel Rowland.
De laatste kaarten van de editie bij de Watertoren zijn nog beschikbaar via de websites van het Stiftfestival en Metropool.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding