Foto:

Orgelmaandconcert in Oude Blasius: Henk Linker & Valeria Boermistrova

  Cultuur

Delden - Op zaterdagavond 24 augustus geven organist Henk Linker en mezzosopraan Valeria Boermistrova een compleet avondconcert in de Oude Blasius in Delden. Zij spelen werken van Ronald de Jong (toccata en scherzo), J.G. Rheinberger (liederen, psalmen, Ave Maria) en F. Mendelssohn-Bartholdy (sonates, psalmen).

Henk Linker studeerde Orgel (docerend - en uitvoerend musicus) en Kerkmuziek (kerkelijk orgelspel) aan het Conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Improvisatielessen volgde hij bij Hayo Boerema. Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is dirigent/organist van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en tweede organist van de Protestantse Gemeente te Ootmarsum, dirigent van drie gemengde koren, geeft privéles orgel, heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten, ensembles en (kamer)koren. In maart 2018 bespeelde Henk een drukwindharmonium tijdens 3 concerten met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Yannick Nézet-Séguin, waarin de grootse 8e Symfonie van G. Mahler werd uitgevoerd. Behalve in Nederland concerteerde hij ook in België, Bulgarije, Duitsland, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten. In 2003 en 2005 gaf hij masterclasses in Moskou.                                                        

Valeria Boermistrova studeerde Koordirectie (cum laude) aan het Musical College in Moskou en Zang aan het Musical Institute aldaar. In Moskou nam zij privélessen en werkte bij The Russian Consort, een solistenensemble voor Oude Muziek, waarmee ze cd-, radio-, televisieopnames maakte en vele optredens in Rusland en daarbuiten. Zij zette haar studie Zang voort aan de Schola Cantorum Basiliensis te Bazel bij Richard Levitt. Verder volgde ze masterclasses bij o.a. Jard van Nes. Zij is actief als mezzosopraan zowel solistisch als in een ensemble, als (interim)dirigente en zangcoach. Haar repertoire omvat stukken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Zij maakt deel uit van het solistenensemble “Cantores Martini” van de Domkerk in Utrecht en werkt zij met professionele ensembles en koren, o.a. “Studium Chorale”, “Concensus vocalis”. Met haar eigen vocale ensemble “Pulchra mundi” maakte ze aantal programma’s met onbekende oude muziek.

Zie verder op www.orgel-mezzo.nl. En op www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Het orgelmaandconcert van de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden vindt plaats op zaterdagavond 24 augustus, 19:30 – 21:00 uur. Aan het Kerkplein 3, 7491 BM Delden.
Toegangskaarten in de voorverkoop: voor leden €8, voor niet-leden €10 (op NL45 RABO 0317 6914 14). Aan de kerk, op 24 augustus, vanaf 18:45 uur: voor leden €8, voor niet-leden €10. Vrije toegang voor jongeren t/m 16 jaar. Losse kaarten zijn ook verkrijgbaar bij The Read Shop, Langestraat 19, Delden.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding