sintlambertushengelo.nl
sintlambertushengelo.nl (Foto: Picasa)

Theo Jellema sluit serie concerten op 10 augustus af

  Cultuur

Hengelo - Het is aan de Leeuwardense Stadsorganist Theo Jellema om het laatste concert in de serie van zomerconcerten in de Lambertus te geven. Op zaterdag 10 augustus om 15.00 uur treedt hij aan en dat is niet zijn eerste keer in Hengelo. Hij speelt het 7e concert in de serie concerten op de zaterdagmiddag. Theo Jellema presenteert een programma van Franse componisten en een eigen compositie.

Jellema heeft diverse zgn. integrales gespeeld: dat is alle orgelwerk van een grote componist in een beperkt tijdsbestek. Dat heeft hij gedaan met de werken van Cesar Franck, Olivier Messiaen en zelfs met Bachs orgelwerken.

Theo Jellema is al vele jaren verbonden aan de Grote of Jacobijnenkerk in Leeuwarden waar aan hem het befaamde Christiaan Muller-orgel is toevertrouwd. Dat orgel is iets ouder dan het beroemde orgel van dezelfde orgelbouwer in de Haarlemse Sint Bavo.

De toegang tot het concert is gratis, het bestuur beveelt de broodnodige collecte uiteraard aan. Er volgen dit jaar nog twee concerten, nl. een vocaal concert op de Nationale Orgeldag, dat is zaterdag 14 september. En op zaterdag 26 oktober brengt een trio van instrumentalisten in de Kristalkerk nieuwe composities ten gehore, gemengd met werken van oudere componisten. .

Meer berichten