Zomer expositie 'Colourfields' buiten en binnen

  Cultuur

DELDEN - MIKC-Perron1 start 28 juli met de expositie: 'Colourfields' Unexpected Artworks met (net als vorig jaar) een buitenbeelden expositie in het Twickelpark en binnen eindexamenwerk van de kunstacademies in Perron1 en het-Loket in het vm. stationsgebouw Delden. 

De expositie 'Colourfields' Unexpected Artworks laat van 12 kunstenaars werk zien. Het park aan de Nieuwe weg ligt schuin tegenover Perron1 en vormt de verbinding van Perron1/Station Delden tussen kasteel Twickel en de Twickelerlaan en museum No Hero De Nieuwe weg is oorspronkelijk aangelegd door Twickel om een rechtstreekse verbinding met het station te krijgen.
Echter: 'Met de komst van de rondweg in de jaren zeventig werd de verbinding tussen Delden en het landgoed Twickel doorsneden. De voetgangersbrug heeft de historische looproute weer herstelt. Tegelijkertijd met de aanleg van de brug is ook het parkje de 'Nieuwe Weg' onder handen genomen. De beide ingangen zijn voorzien van Twickelhekwerken waardoor het bijzondere park meer uitstraling krijgt.'(Nieuws uit Delden)"

Van 28 juli tot 15 september zullen de kunstenaars Erik Staman , Rob von Piekartz, Fersen und Weisköppel, BB30 kunstenaarscollectief, Jacomijn Schellevis en Bert Meinen hun visie op het park laten zien. Tegelijkertijd is er in dezelfde periode in Kunststation Delden een expositie van recent afgestudeerd kunstenaars aan.o.a. HKU Utrecht, Artez Arnhem en AKI Enschede. Deelnemende kunstenaars in Kunststation met: Het-Loket en Perron1 zijn: Emma Hoogstede, Matthijs Geurds, Lotte Elzinga, Florès van der Marel en Yvon Smeets

Meer info te verkrijgen in Kunststation Delden Stationsweg 1/5 7491 CE Delden Openingstijden: Perron1 en Twickelpark: doorlopend te bezichtigen van zonsopgang - zonsondergang. Toegang gratis KunststationDelden binnen: do. 10 - 12.00 uur, vr.13.30 -16.30 uur, za.13.30 -16.30 uur. Groepen op afspraak 0614268299 Er is een flyer beschikbaar. www.mikc.eu, www kunststationdelden,nl

Meer berichten