Pop-songs en Oberkrainer muziek van Rolink & Verpalen bij Cultuurpodium Houtmaat

  Cultuur

Hengelo - Pop-songs en Oberkrainer muziek van Rolink & Verpalen en die Neuen Oberkrainer zijn zondagmiddag 28 juli te horen bij Cultuurpodium Houtmaat. Het optreden begint om 14.30 uur. 

DIE NEUEN OBERKRAINER is een traditionele Duits-Nederlandse Volksmuziekgroep die de originele Oberkrainer muziek vertolkt.
Dit Oberkrainer Sextet is door HORST HERRMANN opgericht en speelt al vele jaren de Oberkrainer muziek op een hoog muzikaal niveau en wordt dan ook tot de absolute top op dit gebied in Duitsland en Nederland gerekend.
Het orkest wordt veel gevraagd in Duitsland en Nederland en heeft onlangs naast deze optredens ook een aantal optredens in Oberkrain (Slovenië) verzorgd, ondermeer in het restaurant van Slavko Avsenik in Begunje (Oberkrain), de grondlegger van de originele Oberkrainer muziek. De Accordeon met het typische Oberkrainer muzikale ritme wordt bespeeld door Horst Herrmann. Horst neemt ook de moderatie en presentatie op onnavolgbare wijze voor zijn rekening en praat met veel humor en "Witze" de verschillende muzikale onderdelen aan elkaar. Naast de Accordeon van Horst zorgen voor de verdere ondersteuning zijn vrouw Grete voor de zang, Paul Damhuis op Trompet en Hans Rikhof, of Robert Horck, op de Klarinet. De strakke bekende Polka-ritmes van de Oberkrainer muziek worden verzorgd door Marcel Wolterinck op Gitaar en Ronald Waanders op de Bas. Allen gerenomeerde muzikanten die hun sporen in de Oberkrainer muziek dik hebben verdiend!

Rolink & Verpalen spelen oude Amerikaanse blues, vleugje folkrock en eigen nummers alles overgoten met een eigenzinnig sausje van soms heftig dan weer ingetogen gitaarwerk en dito zang. Gerard Rolink en Bart Verpalen waren in de jaren 60 de oprichters van de Drentse band 'Rainy-Day Men' (voorheen The Fellows). Op een gegeven moment houdt de band op te bestaan en gaan 7.C elk hun eigen weg . Gerard speelt daarna in vele bands, waaronder 'Human Orchestra'. Hij besluit van zijn hobby zijn vak te maken, gaat naar het conservatorium en studeert af als docent lichte muziek. Naast popmuziek speelt hij ook steeds meer jazz en begeleidt hij o.a. Jenne Mcincma en Hans Dulfor. Bart speelt geruime lijd in de Winterswijkse folk-rockgroep 'Goed Folk' en doet sessie- werk met o.a. Wouter Muller. De laatste jaren treedt hij solo op met combinaties van Britse folk, Amerikaanse blues en eigen composities. Het bloed kruipt echter waar het niet guan kan, want na jaren komen de heren elkaar weer tegen en de chemie is als vanouds.

Meer berichten