Liesbeth Piena, Minnewanka, 2018, oil on canvas
Liesbeth Piena, Minnewanka, 2018, oil on canvas (Foto: Barry Slot)

Drie exposities in HeArtGallery deze zomermaanden

  Cultuur

Hengelo - HeArtGallery pakt de zomermaanden juli en augustus uit met drie zeer wisselende en interessantew exposities. Naast de Hengelose kunstenares Derya Zenginoglu in de Stadskamer is werk te zien van Danielle Spoelman samen met Wiebke Bartsch en Liesbeth Piena op uitnodiging van Stichting HeArtpool.

Future Brain
Zondag 30 juni opende in de Stadskamer van HeartGallery de expositie ‘Future Brain’ van Derya Zenginoglu. Zenginoglu is kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving. Haar fascinatie voor materialen en nieuwe media brengt ze tot uiting in haar werk. Hierdoor ontstaat een hybride kunstvorm. Ze verbeeldt als kunstenaar mutaties en experimenten in wetenschap en technologie, zoals de groeiende markt van kunstorganen. Derya onderzoekt wat de relatie is tussen werkelijkheid en fictie, die in onze samenleving steeds vager aan het worden is. Haar tentoonstelling loopt tot 28 augustus

Hier/Daar/Viceversa
"Hier / Daar / Viceversa" door Danielle Spoelman (NL) en Wiebke Bartsch (D) is een non-verbale teken-uitwisseling, een vertraagd onderzoek over de aspecten van hun eigen thuisland en het thuiszijn - over de grenzen heen door de gemeenschappelijke taal van de tekening. Het Euregio taNDem-project is onderverdeeld in drie delen: Weekthema | De kunstenaars tekenen over hetzelfde thema. Dit thema wordt wekelijks afwisselend door Danielle of Wiebke bepaald. Beide tekenen voor zichzelf in hun eigen omgeving. Tekeningen 'heen en weer' | De kunstenaars maken gezamenlijke tekeningen over het thema ‘thuis’. Afwisselend start een van beide een tekening, stuurt deze op en de ander maakt de tekening af.

Plaatswissel | De kunstenaars verwisselen van plaats. Ze tekenen de thuisplek. De tentoonstelling loopt tot 18 augustus.

Liesbeth Piena
Dat het niet vanzelfsprekend is dat de selectiecommissie van het HeArtpool fonds, het HeArtfund, elk jaar een kandidaat aanwijst bewees het jaar 2017-2018. De commissie was van mening dat geen van de afgestudeerden van de schilderafdeling van de Aki/ArtEZ dat jaar voldeed aan de criteria. Gelukkig was het jaar 2018-2019 weer een boeiend jaar en had de commissie te kiezen uit meerdere, interessante kandidaten. De kandidaat voor de elfde editie van het HeArtfund kwam toe aan: Liesbeth Piena.         De commissie was bijzonder gecharmeerd van haar grafische benadering en haar kleurgebruik. De eigen originele signatuur was uiteindelijk doorslaggevend. Piena kreeg een seizoen lang een atelier in Hengelo toegewezen en daarbij een maandelijkse vergoeding voor materialen. Ze sluit deze periode af met een overzicht van haar werk van het afgelopen jaar in HeArtGallery tot 18 augustus. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie. Het HeArtfund wordt financieel mogelijke gemaakt door de deelnemers van Stichting HeArtpool.

Meer berichten