Dom-organist Hage aan het orgel!

  Cultuur

Hengelo - Op zaterdag 20 juli om 15.00 uur zal de bekende organist van de Utrechtse Domkerk, Jan Hage, een orgelconcert geven op het grote orgel van de Lambertusbasiliek. Het is het 4e concert van de 28e serie van concerten op de zaterdagmiddag.

Jan Hage, de vaste bespeler van het Bätz-orgel van de Domkerk in Utrecht, komt niet voor het eerst naar de Lambertus. Ook in 2015 demonstreerde hij al in Hengelo zijn muzikale kunnen met een op Franse orgelmuziek gericht programma. Ook dit jaar zal hij wederom uit de rijke Franse orgeltraditie werken van grote componisten ten gehore brengen.

Jan Hage heeft in Utrecht en op diverse plaatsen in Frankrijk gestudeerd en ook later is zijn liefde voor de Franse orgelmuziek op sterkte gebleven. Daarnaast is hij de vaste organist in de vele liturgische plechtigheden in de Utrechtse Domkerk. Ook heeft hij diverse eigen composities op zijn naam staan.

De toegang tot het concert op 20 juli is gratis. De collecte. aan het einde van het concert voorziet in de broodnodige financiering van het werk van de Stichting Orgelconcerten Hengelo.

Op 27 juli zal Jaap Zwart uit Hattem in de Lambertus een concert geven.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding