Cliff & The Shadows Tribute Band Geronimo. De leden vinden elkaar in de muziek waarmee ze zijn opgegroeid. Zondag is de try out. Eigen foto
Cliff & The Shadows Tribute Band Geronimo. De leden vinden elkaar in de muziek waarmee ze zijn opgegroeid. Zondag is de try out. Eigen foto (Foto: )

'We delen allemaal dezelfde passie'

  Cultuur

Wat bindt een glasblazer, een ambtenaar, een accountmanager, een procesoperator en een assistent anasthesie? Juist: de muziek van Cliff & The Shadows. En die zelf ten gehore brengen als tributeband Geronimo!

door Jenny ter Maat

Hengelo – Geronimo, de naam van de band, is ontleend aan een nummer van The Shadows. "Het is de naam van het opperhoofd van de Apache's. Het nummer werd geschreven als een soort eerbetoon aan hem. Jan, onze sologitarist, heeft onder de naam Geronimo Jan op YouTube een aantal nummers ingespeeld en van daaruit is ook het idee van de naam ontstaan", vertelt Hengeloër Rob Slot, één van de oprichters van de band.

Toen de vorige band The Shadolds uiteen viel als gevolg van ziekte van de sologitarist vatten Rob Slot en Jan Ravenshorst het plan op om een nieuwe band op te richten. "Drummer Jos Klein Nagelvoort uit Enschede heb ik ontmoet tijdens een optreden van de Red Strats, ook een zeer goede coverband. Ik wist dat hij ook een fanatieke Cliff & The Shadows fan was", vertelt Slot. "We zijn in januari dit jaar begonnen met de eerste repetities. We waren op dat moment met z n drieën en dus nog niet compleet, de slag/solo gitarist en de zanger/slaggitarist zijn er iets later middels een advertentie op Facebook bij gekomen. Op deze manier maakten we kennis met Jan Keizer uit Hengelo en Bram Mulder."

Elke muzikant bracht zijn eigen ervaring mee. De beide Enschedeërs speelden eerder veel in Enschedese feestbands. Klein Nagelvoort was jaren drummer bij de Merano's en speelt nu nog bij Tools. Jan Ravenshorst speelde ook in Enschede bij Shannon, Dance On en weekend. Geoefend wordt er wekelijks. "We slaan vrijwel niet over en hebben het geluk over een mooie oefenruimte te beschikken op een industrieterrein in Borne. Of we een avond kunnen vullen? Zeker, we zitten nu op totaal zo'n zestig nummers, dus daar kunnen we wel mee vooruit."
Rob: "We delen allemaal dezelfde passie, de muziek waar we mee zijn opgegroeid en waar we ieder op zijn eigen manier toch wel bijzondere herinneringen aan hebben. Zelf heb ik mijn vrouw leren kennen tijdens een nummer van Cliff Richard. Het is gewoon heerlijk om met een club generatiegenoten muziek te maken die je zelf leuk vindt, zeker als je er een ander ook nog een plezier mee doet."
De try out is zondag 14 juli bij Café Pelle's in Deurningen, aanvang 15.00 uur, entree gratis. Zaterdagavond 24 augustus treedt de band op op het buitenpodium voor Kulturhus Hasselo in Hengelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden