TropicAlternative viert haar vijfde verjaardag tijdens Tropical Night

  Cultuur

Hengelo - Dit jaar is het lustrumjaar van TropicAlternative, het tropische festival op het Beekplein tijdens Tropical Night, zaterdag 6 juli. Het festival had als motto om tropische livemuziek terug te brengen bij de tropische nacht van Hengelo. Artiesten als Leeways, Ooostblok en Mr Weazley brachten het Hengelose publiek aan het dansen. Dit jaar is het de beurt aan de zeer talentvolle A Mili.

Vijf jaar geleden sloegen De Nul en Stichting in Wording de handen ineen om een tropisch festival te organiseren op het tot dan toe nog leegstaande beekplein. Het doel was om Tropische livemuziek terug te brengen naar Tropical Night, wat tot dan toe werd gedomineerd door Dj's. Het feest sloeg gelijk aan, met meer dan tweeduizend bezoekers was het een groot succes.

Sinds vorig jaar is het Beekplein als pop-up locatie van De Nul volop in gebruik en won eigenaar Pascal Huisintvelt de prijs van duurzaamste ondernemer van het jaar. Om optimaal gebruik te kunnen maken van het Beekplein komt het festival met een alternatief op zichzelf: Fiësta Mexicana.

Met Mexico als thema zul je worden verrast door de passende aankleding, muziek en sfeer. Denk hierbij aan plaksnorren, Sombrero's en natuurlijk de niet te missen Mexico-Untited States Barrier. Mexico first!

Uiteraard is er ook livemuziek met de Tropical MonkeyJam en de talentvolle A Mili!
De Surinaamse zangers A Mili is wereldberoemd in eigen land en ook in Nederland staat ze te boek als zeer belovende artiest. Samen met haar band staat ze garant voor een explosieve stage performance met een mix van Soul, Funk, Urban en Hiphop. Onlangs was ze nog te bewonderen op de bevrijdingsfestivals in Zwolle en Utrecht, stond ze op het BAM! Festival en speelde ze in Hertme het voorprogramma van Caro Emerald.

Fiësta Mexicana vindt aanstaande zaterdag plaats op het Beekplein tijdens Tropical Night. Het feest barst los om 19:00u en gaat door tot 02:00u, de entree is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding