Trio Clara de Vries
Trio Clara de Vries (Foto: Jos de Vries)

Zomerconcert Oude Blasius, met Trio Clara de Vries: swingend én verstild

  Cultuur

Delden - Het Trio Clara de Vries komt weer naar Delden, op het podium van de Oude Blasiuskerk.

Op zondagmiddag 16 juni 2019, van 15:30 – 17:00 uur. Al in het eerste concertjaar (2017) van de Cultuurvrienden stonden sopraan Clara de Vries, violist Adriaan Stoet en pianist Harold Kooij geprogrammeerd. Dat was een kwaliteitsvol en memorabel concert, volgens de concertgangers. Een kans voor wie er toen niet bij waren om dit heerlijk swingende en stijlvolle Trio nu te zien en horen spelen.
Het wordt een zondagmiddagconcert vol van swing en passie! In een wervend optreden brengen zij een veelzijdig en afwisselend programma met opera, musical, filmmuziek, blues en pop, van o.a. Vivaldi, Piazzolla, Monti, Léhar, Strauss en Gershwin. In eigen arrangementen, met als kernwoorden: ‘opzwepend, swingend, verstild en romantisch!’ Violist Adriaan Stoet staat als spreekstalmeester garant voor sprekende en sjeuïge inleidingen op de muziek. Harold Kooij is een heerlijk licht jazzy spelende pianist (denk aan Bill Evans). Hij bespeelt de Yamaha-vleugel van de Oude Blasius graag, want houdt van dit ‘exemplaar’. En Clara de Vries heeft een heerlijke stem die de akoestisch voortreffelijke ruimte van de Oude Blasiuskerk indrukwekkend zal vullen.

Kortweg: zomerconcert, Oude Blasius, Delden, zondag 16 juni 2019, 15:30 – 17:00 uur. In de voorverkoop: voor leden €10, voor niet-leden €12 (op NL45 RABO 0317 6914 14). Nieuw is het voorverkoop-loket bij The Read Shop Delden. Tot en met zaterdag 15 juni kan iedereen daar rechtstreeks kaarten in de voorverkoop verkrijgen. Aan de kerk op 16 juni, vanaf 14:30 uur: voor leden €12, voor niet-leden €14. Vrije toegang voor jongeren t/m 16 jaar. Zie ook www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Meer berichten