Foto: ton constandse

Korenfestival Amusing Hengelo

  Cultuur

Hengelo - Zaterdag 8 juni, Korenfestival Amusing Hengelo, de stad stroomt weer vol met een heleboel vrolijkheid.

Vrolijkheid van klinkende koren met aangename alten, toonaangevende tenoren, swingende sopranen en brommende bassen.

De Stichting Vocale Promotie Hengelo brengt voor de 14e keer ruim 80 koren samen in de binnenstad van Hengelo. De zanggroepen overspoelen, met verschillende genres de binnenstad van Hengelo, met vrolijke zang. 26 debutant-koren mag de organisatie welkom heten. "Fijn te zien dat een grote groep trouwe deelnemers regelmatig terugkeren en goed te merken dat ook nieuwe deelnemers de weg naar Hengelo vinden", aldus de organisatie. De deelnemers komen uit bijna elke provincie én ook het buitenland is weer vertegenwoordigd. Uit onze partnerstad Emsdetten en uit het Poolse Chojnice.

Podia

Op 17 binnen- en overdekte buitenpodia in de binnenstad van Hengelo geven de deelnemers aan Korenfestival Amusing Hengelo elk 2x een optreden van 25 minuten. De eerste optredens beginnen om stipt 11.00 uur en de laatste optredens zijn om 17.00 uur afgelopen. Het is de organisatie weer gelukt voldoende podia verspreid over de binnenstad te kunnen inrichten. Het was een flinke puzzel maar het resultaat is een aantrekkelijke hoeveelheid podia op leuke plekken, voor zowel koren en hopelijke veel bezoekers.

Amusing A Capella Battle

Het vaste onderdeel van Korenfestival Amusing Hengelo, de NFVE, het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles heeft een nieuwe jas gekregen. De competitie is omgedoopt tot de Amusing A Capella Battle: AACB, een wedstrijd tussen a capella ensembles van max. 25 deelnemers. Een vakkundige jury beoordeelt de groepen op muzikaliteit en natuurlijk de artistieke en zang-technische uitvoering. De start is om 11.00 uur en de locatie is het kerkje aan de Marskant. Om pakweg 16.00 vindt de echte battle plaats. De jury wijst dan de 6 groepen aan die nog 1 keer de jury mogen verrassen. Een battle die de uiteindelijke winnaar bepaalt.

Start en After party

In de Middenzaal van de Schouwburg begint het festival om 10.00 uur voor alle deelnemende koren met een gezamenlijke Sing-in onder deskundige leiding van Bram van der Beek en begeleidt door Jos Beunders. De spieren worden losgemaakt en de stembanden opgewarmd.

Volgens inmiddels vaste traditie, is er op het Schouwburgplein een knallende after party. Na de prijsuitreiking van de Amusing A Capella Battle sluiten we groots af met een schlager-mee-zingfestijn met het Goors Schlagerkoor.

Noot voor de redactie: voor meer informatie neemt u svp contact op met: Pauline Paalman, voorzitter Stichting Vocale Promotie Hengelo, voorzitter@amusing-hengelo.nl, 06 12545714

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding