Kamerkoor Arte Vocale 'In de mist'

  Cultuur

Delden - Kamerkoor Arte Vocale met 'Im Nebel', mét Margret Meen! In dit programma neemt Kamerkoor Arte Vocale o.l.v. Jurriaan Poesse u mee naar de Romantiek en de 20e-eeuwse componisten uit Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije.

De eerste helft van het programma staat in teken van het beladen 'Wie liegt die Stadt so wüst' van Rudolf Mauersberger. Het is een reactie op het bombardement van Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog waarin de wanhoop en onmacht de overhand nemen. Deze onmacht zien we ook bij Leoš Janácek, die zijn dochter Olga verliest en een 'Elegie' voor haar schrijft. De pianobegeleiding heeft in de inleiding bijna een speeldoos-achtig motief alsof de herinneringen van Janácek klank krijgen en wij worden meegenomen naar de kindertijd van Olga. Deze indrukwekkende stukken worden omlijst door o.a. werken van Brahms, Bruckner, Hindemith, Ravel, Kodály en Schumann. Een aantal stukken zal begeleid worden door Julian Simmes op piano. Deze jonge, talentvolle pianist zal o.a. ook het werk van Janácek spelen waar de titel van het programma aan te danken is: 'Im Nebel'.

Zondagmiddag 24 maart, 15:30 uur, in De Oude Blasius, Kerkplein 3, 7491 BM Delden. Kaarten à €10 (leden) of €12 (niet-leden), uiterlijk 23 maart op NL45 RABO 0317 6914 14. Aan de kerk €12 (leden) en €14 (niet-leden). Zie ook: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Meer berichten