Een deel van de koorleden repeteert voor de twee concerten die deze maand gegeven worden:  'Do you remember'. Foto: Jntb
Een deel van de koorleden repeteert voor de twee concerten die deze maand gegeven worden: 'Do you remember'. Foto: Jntb (Foto: Jntb)

Twee concerten 'Do you remember'

  Cultuur

door Jenny ter Maat

Revival van de sixties, seventies

Een revival van de sixties en seventies beleven? Dat kan tijdens de twee concerten van het Koninklijk Hengelo's Mannenkoor, samen met het speciaal projectkoor en de Band Afslag Oele. Liedjes als 'Take it easy' en 'Hey Jude' klinken dan door de schouwburgzaal. Do you remember?

Hengelo - Het Hengelo's Mannenkoor (KHM) riep vorig jaar oktober mannen op voor een te vormen projectkoor om samen het bijzondere concert 'Do you remember' gestalte te geven. Dat koor startte een maand later met tientallen zangers. Een kleine veertig van hen vormen nu het projectkoor. "Ze werden in een twaalftal repetities klaargestoomd voor dit concert", vertelt Marius Uiterwijk van het KHM.

Grandioze finale
Het project wordt afgesloten met een grandioze finale: grootse uitvoeringen in Schouwburg Hengelo op zaterdag 23 maart en zondag 24 maart.
Het wordt één groot, gezamenlijk beleven van een revival van de sixties en seventies! Op het programma staan onder andere songs van The Beatles, Simon & Garfunkel, Charles Aznavour, Roy Orbison, Abba en uiteraard Boudewijn de Groot.
Het projectkoor zingt tijdens deze concerten zowel alleen, als samen met het Hengelo's Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jacco Camphens. En om het allemaal nog wat indrukwekkender te maken worden de koren bij dit optreden muzikaal ondersteund door een band die dit repertoire regelmatig met groot enthousiasme en succes voor het voetlicht brengt: Afslag Oele. Ook het Hengelo's Mannenkoor en Afslag Oele verzorgen eigen en gezamenlijke optredens. Pianist Wouter Munsterman zorgt eveneens voor de begeleiding. "Het Hengelo's Mannenkoor bijt de spits af en begint in groot tenue: smoking en vlinderstrik. Gaandeweg het programma dompelt het mannenkoor zich onder in de jaren zestig en zeventig", vertelt Marius Uiterwijk. Die gedaantewisseling wordt vakkundig belegeidt door regisseur Bertus Braam. Kortom, 'Do you remember' wordt een belevenis!

 

 

 

Meer berichten