Alexandra Roozen • Plain Dust • potlood op papier. Fotograaf: Rik Klein Gotink
Alexandra Roozen • Plain Dust • potlood op papier. Fotograaf: Rik Klein Gotink (Foto: Rik Klein Gotink)

Kunstvereniging Diepenheim verrast met inspirerende Lentetentoonstellingen

  Cultuur

Diepenheim – Onder grote belangstelling zijn onlangs de inspirerende Lentetentoonstellingen 'Sensing Traces' en '(Dis)connection' in het Drawing Centre en Kunstvereniging Diepenheim geopend. Beide tentoonstellingen zijn tot en met 5 mei 2019 te bewonderen.

Sensing Traces – Alexandra RoozenDrawing Centre Diepenheim is de enige Nederlandse instelling die zich specifiek richt op de presentatie van hedendaagse tekenkunst. Samen met curator Nanette Kraaikamp richtte kunstenaar Alexandra Roozen hier de solotentoonstelling Sensing Traces in. De expositie brengt diverse tekeningen bijeen, van experimenten en onderzoeken uit het atelier tot voltooide, doorwerkte varianten. De tekeningen zijn in staat de toeschouwer als het ware het beeld in te zuigen.

Roozen heeft vele (inter)nationale tentoonstellingen op haar naam staan en haar werk is opgenomen in diverse collecties. Tijdens een recente artist in residence-periode in Korea, in het kader van het residence-programma van het Youngeun Museum of Contemporary Art, startte ze met een nieuwe serie werken: Seen by Hand. Dit doorlopende onderzoek, dat zich nog in de experimentele fase bevindt, wordt nu al in het Drawing Centre tentoongesteld. De bijbehorende film Seen by Hand beleeft zijn Europese première in dit centrum voor tekenkunst.

(Dis)connection – Internationale groepstentoonstellingKunstvereniging Diepenheim opent driemaal per jaar een nieuwe tentoonstelling. Het hoofdgebouw vertoont onder de titel (Dis)connection de eerste expositie van 2019, tot stand gekomen vanuit een internationale samenwerking met de Jindrich Chalupecký Society uit Tsjechië. Onder aanvoering van Alexandra Landré (curator Kunstvereniging Diepenheim) en Karina Kottová (curator Jindrich Chalupecký Society) komen de werken van 13 internationale kunstenaars samen in (Dis)connection.

De deelnemende kunstenaars zijn Adéla Babanová, Sybren de Boer, Lotte Geeven & Yeb Wiersma, Anna Hulacová, Valentýna Janu, Hannah Joka, Martin Kohout, Frank Mandersloot, Anetta Mona Chisa & Lucia Tkácová, Maria Pask & Frederique Bergholtz. Zij brengen verschillende artistieke posities samen vanuit een gedeelde zorg: hoe kunnen wij samenleven? Het resulteert in een variëteit van installaties, kunstwerken, teksten en videobeelden. (Dis)connection is de start van het langdurende project Islands van initiatiefnemer Jindrich Chalupecký Society, met onderzoek, een tentoonstelling en lezingen, gerealiseerd met verschillende internationale organisaties en partners.

Van harte welkom
De Kunstvereniging heet u van harte welkom bij deze bijzondere Lentetentoonstellingen, ze zijn te bezoeken van woensdag tot en met zondag tussen 12.00 en 16.00 uur. Na 1 april gelden gewijzigde openingstijden: van 11.00 tot 17.00 uur. U vindt Drawing Centre Diepenheim aan de Kuimgaarden 1 en Kunstvereniging Diepenheim aan de Grotestraat 17 te Diepenheim. Kijk voor meer informatie op www.kunstvereniging.nl, en volg alles rondom de Kunstvereniging op Facebook en Instagram.

Meer berichten