Ensemble de Nootzaak, kamermuziek met passie!

  Cultuur

Delden - Op zaterdag 23 februari komt het wervende blaaskwintet, het ‘Ensemble de Nootzaak’ naar de Oude Blasius in Delden.

Onder auspiciën van de ‘Cultuurvrienden Oude Blasius’. De vijf musici van ‘de Nootzaak’ staan voor traditionele en eigentijdse kamermuziek met een afwisselend karakter. Het ensemble bestaat uit vier blazers (hobo, klarinet, fagot, hoorn) en een pianist die, naast hun werkzaamheden als docerende en uitvoerende (orkest-)musici, met veel plezier en toewijding op hoog niveau kamermuziek maken. De musici van ‘Ensemble de Nootzaak’ zijn Wouter Munsterman (piano), Niels Pol (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Henk Veldt (hoorn) en Suzanne van Berkum (fagot). Zij zijn landelijk werkzaam bij diverse conservatoria, muziekscholen en in allerlei ensembles. Hun gedeelde passie voor kamermuziek en het inspireren van iedere luisteraar, ongeacht leeftijd en muzikale achtergrond. Werken voor het volledige kwintet komen in het Deldens concert aan bod, maar ook kwartetten, trio’s en duo’s. In composities van Stamitz, Beethoven, Reinecke en Poulenc staan ‘Ensemble de Nootzaak’ garant voor professioneel, veelzijdig en inspirerend musiceren, op hoog niveau.

In de Oude Blasiuskerk, Kerkplein 3, 7491 LM Delden. In de voorverkoop voor leden Cultuurvrienden €10, voor niet-leden €12. Op NL45 RABO 0317 6914 14. De voorverkoop loopt tot uiterlijk vrijdag 22 februari door. Deze kaarten liggen bij aanvang van het concert klaar in de torenruimte van de kerk. Aan de kassa kosten de kaarten voor leden ook €10, voor niet-leden €14.
Zie voor meer informatie over het programma, de cultuurvriendenconcerten in 2019 en een lidmaatschap van de ‘Cultuurvrienden Oude Blasius’: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Meer berichten