Bas Birker: meer dan een Belgenmop

  Cultuur
Foto:

Delden - Zeven jaar geleden verruilde cabaretier Bas Birker Nederland voor Antwerpen. Als mens lijkt hij hier nog wel eens onder te lijden, maar dat is nu juist van grote waarde voor zijn carrière. Na veel vlieguren en hoogtepunten, staat Birker op 20 februari gewoon in het Deldense Stadscentrum het Parochiehuis met zijn nieuwe show 'Je moeder'.

Bas Birker is in België een grote naam. Zo werd een eerdere voorstelling uitgezonden op maar liefst twee kanalen van de Vlaamse televisie en stond hij met zijn vorige show in het Antwerpse Sportpaleis. Na 2500 optredens heeft Birker met zijn samenwerking met Wim Helsen een flinke impuls aan zijn carrière gegeven. Ongetwijfeld is de 'compromisloze interactie met het publiek' die zo geloofd wordt door Belgische recensenten, een van de resultaten. Birker speelt met al zijn ervaring iedere zaal plat, ook de Reggezaal in het verre Delden.

Inhoudelijk wordt in de pers vooral het 'ijzersterke materiaal over Hollanders en Vlamingen' als onderscheidend gezien. In "Je Moeder" put Birker opnieuw uit de cultuurclash die hem in zowel Nederland als België ten deel valt. Hij beseft nog maar eens dat stappen wandelen is, terwijl wandelen eigenlijk lopen is, lopen rennen, een kop een tas en een tas een sacoche. Enzovoort.

Kaarten voor 'Je Moeder' kosten €15,- en zijn verkrijgbaar via www.stadscentrum-hetparochiehuis.nl/theater, een kop koffie of thee is inbegrepen. De voorstelling vangt om 20:00 aan in de Reggezaal, de foyer is vanaf 19:30 geopend. Voor meer informatie en voorpret kijkt u op www.basbirker.nl of op de website van het theater.

Meer berichten