Het Wilde Oosten
Het Wilde Oosten (Foto: Menno van der Meulen)

Nieuwe talenten op podium Herberg de Pol in festivalavond

  Cultuur

Diepenheim - Zet je schrap voor een wervelstorm aan talent! Vrijdag 7 december komen onbegrensde nieuwe makers aangesloten bij de Nieuwe Oost en Kameroperahuis naar Herberg de Pol in Diepenheim. Tijdens Het Wilde Oosten maakt u in één avond kennis met de nieuwste lichting dansers, schrijvers, theatermakers en muzikanten uit het oosten. Voor aanvang wordt een heerlijcke stamppot geserveerd.

Theatermaker en acteur Booi Kleuving duikt in KEK onder in de rechtste internetsubcultuur. Na een poos weet hij niet meer of hij nog wel grappen maakt om te provoceren of dat hij zelf écht extreemrechts aan het worden is.
In de muziek- en dansvoorstelling Loops stellen danseres Ytsje Rosier en drummer Mervyn Groot de verhoudingen tussen hun twee disciplines op scherp en gaan ze op zoek naar een klik tussen de twee.
Bij de performance Mathilde nodigen de makers het publiek uit om mee op zoek te gaan naar intimiteit. Met muziek van Matthijs Budding en tekst van Jante Wortel volgt het publiek hen naar een plek om kennis te maken met Mathilde.
De uit Syrië afkomstige Shaheer M Bale (18 jaar) woont anderhalf jaar in Nederland. In die tijd heeft hij al de eerste prijs Theater bij Kunstbende Overijssel gewonnen met zijn mime-act. Deze act vertelt iets over veiligheid. Inmiddels is Shaheer ook toegelaten tot de vooropleiding theater bij ArtEZ in Arnhem.
De performances worden verbonden door de klanken van Tonny Nobel. Hij is muzikant, componist, sound designer en producer.

Het Wilde Oosten vindt plaats op vrijdag 7 december om 20.00 uur in Herberg de Pol te Diepenheim. Een kaartje kost € 7,50. Voor deze voorstelling wordt er om 18.00 uur Spannende Stamppot geserveerd. Deze kost € 12,50 per persoon. Voor de stamppot kunt tot een dag van te voren 12.00 uur reserveren. Zowel reserveren voor de stamppot als kaarten kopen voor het Wilde Oosten doet u via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol.

Meer berichten