Foto: © STUDIO 81 Photography

Kerstconcert Nieuwe Blasius Kerk te Delden

  Cultuur

Delden – In de R.K. of Nieuwe Blasius te Delden vindt donderdag 20 december een kerstconcert plaats met het Rijssens Mannenkoor onder leiding van Jaap Kramer. Medewerking wordt verleend door sopraan Willemijn de Munnik, Hendrik van Veen op vleugel en Carina Bossenbroek op panfluit.

Het is alweer ruim 4 jaar geleden dat het Rijssens Mannenkoor onder grote publieke belangstelling een fraai concert gaf in de Nieuwe Blasius. Het Mannenkoor heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg getimmerd, zowel nationaal als internationaal. Op uitnodiging van de in onze gemeente woonachtige Europarlementariër Annie Schreier-Pierik werd een concert gegeven in het Europees Parlement. In 2019 is het mannenkoor door haar opnieuw uitgenodigd. Nu om het Europees parlement in Straatsburg te bezoeken. Het koor zal dan in de dom van Straatsburg een concert geven, waarbij ook de nodige Europarlementariërs aanwezig zullen zijn. Vorig jaar werden ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum al een aantal concerten in Wenen en Koln gegeven, waaruit blijkt dat het Rijssens Mannenkoor zowel nationaal als internationaal behoorlijk actief is.

Op 20 december staat dus een prachtig kerstconcert in Delden gepland. Het koor zal bij dit concert een mix van bekende en wat minder bekende kerstliederen ten gehore brengen. Zo zult u o.a. kunnen luisteren naar Handels Comfort Ye, Every Valley en Het Halleluja en natuurlijk ook Cantique de Noël. Nederlandse kerstmuziek zal ook zeker niet ontbreken. Sinds begin dit jaar staat het koor onder de bezielende leiding van dirigent Jaap Kramer. Kramer, zelf een veel gevraagd musicus bij concerten, heeft zich als doel gesteld op het Rijssens Mannenkoor naar een nog hoger niveau te tillen. Benieuwd of het publiek dit zal merken. Het koor zal muzikaal begeleid worden door Hendrik van Veen en Carina Bossenbroek. Van Veen is een bekende pianist die veel concerten verzorgt, maar ook koren begeleidt. Dit geldt ook voor Carina Bossenbroek; als panfluitiste behoort zij tot de top. Waarschijnlijk mede door de lessen die zij gevolgd heeft bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir. Daarnaast zal ook sopraan Willemijn de Munnik haar muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. Kortom een keur aan musici die er ongetwijfeld een prachtig en sfeervol van kerstconcert van zullen maken. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open.        

Kaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop 10,-. De kaarten zijn te verkrijgen bij de Readshop, Langestraat 19 te Delden, 074-3767188 en Cigo Tabakszaak, Uitslagweg 91 te Hengelo, tel: 074-2913910. Ook kunt u kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl .Aan de kassa van de kerk voorafgaand aan het concert kosten de kaarten 12,50.

Meer berichten