'De Buurtspion' (6+) in Herberg de Pol tijdens Cinekid Hoftour

  Cultuur

Diepenheim - Woensdag 31 oktober wordt in Herberg de Pol de Cinekidfilm ‘De Buurtspion’ (6+) vertoond in het kader van de Cinekid Hoftour. De vier hofpodia en kinderfilmfestival Cinekid hebben de handen ineen geslagen. In de oktobermaand wordt verspreid over vier kernen een viertal splinternieuwe festivalfilms vertoond.

Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm.

Deze film is onderdeel van Cinekid on Tour. Cinekid staat al decennia te boek als het grootste kindermediafestival ter wereld. De in totaal vier films voor verschillende leeftijden zijn allemaal te zien bij Stadscentrum Het Parochiehuis Delden, Filmhuis Alleman in Goor, Herberg de Pol in Diepenheim en het Beaufort in Markelo.

De aanvang van de Buurtspion (6+) is op woensdag 31 oktober om 14.30 uur in Herberg de Pol. De film duurt 77 minuten en wordt vertoond in de feestzaal op groot scherm. De toegang voor ouders is gratis, kinderen betalen € 2,- contant aan de deur. Dit is inclusief een glaasje ranja.

Meer berichten