Foto:

Wat heeft Stork met Fluor?

  Cultuur

Hengelo - Na een succesvol verlopen eerste serie lezingen, start Museum Hengelo met de tweede serie uit de lezingencyclus.
De eerstvolgende lezing is op vrijdag 5 oktober, aanvang 19.30 uur. Titel 'Stork villa's' door Hans de Gruil.
Vervolgens spreekt Martijn Glass, Director Innovations bij Stork, op zondag 7 oktober, 14.00 uur, over het onderwerp 'Stork, samen met Fluor de toekomst in!'.
Daarna gaan we verder op zondag 14 oktober, 1.:00 uur, met 'Heel Hengelo trilt, (scheeps)diesels' door Wil Kuipers, Hans de Gruil komt op zondag 21 oktober om 14.00 uur naar het museum voor zijn lezing over 'Stork Suiker in Ethiopië' en wij sluiten de lezingencyclus voorlopig op dinsdag 23 oktober, om 19.30 uur, af met 'Stork Hijsch' door Helmig Kleerebezem.

Daarmee heeft Museum Hengelo in een betrekkelijk korte periode tien lezingen georganiseerd die allemaal in het teken stonden van '150 jaar Stork'.
Met uitzondering van de lezing die door Martijn Glass wordt gehouden, hebben alle overige gastsprekers een onderwerp gekozen waarin zij zich gaan houden met een deel van de geschiedenis van Stork. Glass, daarentegen, kijkt naar de toekomst. De titel van zijn lezing 'Stork, samen met Fluor de toekomst in!', met als subtitel 'Hoe past het huidige Stork (18.000 werknemers) binnen het Fluor concern?' is helder en duidelijk. De Director Innovations bij Stork, komt daarvoor speciaal naar Museum Hengelo, en verwacht een klein uur aan het woord te zijn, gevolgd door het beantwoorden van vragen van zijn toehoorders.
Martijn Glass is een begenadigd spreker en kan met veel enthousiasme zijn toehoorders meenemen in een wereld van Stork en wat Stork hedendaags onderscheidt op het gebied van strategie, producten en diensten, innovatie,
kennis en technologische ontwikkelingen.
Korte inhoud van zijn lezing: Stork Hengelo is uniek! Dat was in het verleden en dat is het nog steeds! Nergens in de wereld van Stork is er een vestiging die lijkt op die van Hengelo.
Dan rijzen er twee vragen: 1. Wat doet Stork in Hengelo dat zo uniek is? en 2. Wat doet de rest van Stork?
Hoe anders zijn die andere vestigingen waar ook 'Stork' op de gevel prijkt? En als we toch bezig zijn, hoe past Stork binnen het Fluor concern? Waarom heeft Fluor Stork gekocht? En welke toekomst gaan ze tegemoet?

Voor elke individuele lezing geldt: toegang 5 euro; donateurs 2,50 euro. Locatie Auditorium Museum Hengelo, Beekstraat 51.

De toehoorders kunnen meteen een kijkje nemen bij de expositie over Stork.
Onder de objecten bevinden zich onder meer: een achttal panelen met een stamboom van de familie Stork en foto's van hun woonhuizen. De panelen worden afgewisseld met foto's van de heren C.T. Stork (stichter van de Machinefabriek), D.W. Stork (oudste zoon van C.T.), C.F. Stork (jongste zoon van C.T.) en H.C. Stork (ook een zoon van C.T., de derde van de drie gebroeders die tientallen jaren lang de Machinefabriek in Hengelo hebben geleid). In vitrines zijn kleine objecten van en over Stork geplaatst, terwijl drie maquettes een goed beeld geven van Stork producten.

Meer berichten