Het Ambiance Ensemble brengt sfeervolle, afwisselende muziek uit vele landen, culturen en stijlen. Eigen foto
Het Ambiance Ensemble brengt sfeervolle, afwisselende muziek uit vele landen, culturen en stijlen. Eigen foto (Foto: )

Wandelen en genieten van muziek

  Cultuur

Delden - Wat in 2009 begon als project om geld te genereren voor de bouw van een ouderenhuis in Mpika Zambia is in de daaropvolgende jaren uitgegroeid tot een vaste waarde op de culturele evenementenkalender van Delden. De tiende editie wordt gehouden op zondag 7 oktober.

Honderden wandelaars hebben in die tijd genoten van zeer diverse muzieksoorten en door hun deelname duizenden eurootjes bijeen gebracht voor diverse projecten van de Projectengroep Deldense Kerken. "Bijdragen die voor meer dan honderd procent terecht kwamen op de plaats waarvoor ze bestemd waren", benadrukt Jan Vos namens de organisatie.

Zondag worden voor de tiende keer veertien podia muzikaal bezet. Bijna tachtig, deels professionele, musici/vocalisten, spannen zich geheel belangeloos in om de wandelaars te begeleiden op een onvergetelijke wandeling door het oude centrum van het stadje Delden. Klassiek in spel en zang, Jazz, Dixieland, Blues, Sixties, Salsa muziek uit Zuid Amerika, Harp en zang in diverse verschijningsvormen bieden de wandelaars voor elk wat wils.
Nadat burgemeester Ellen Nauta daartoe het sein heeft gegeven start de wandeling om 12.15 uur vanaf de Markt. Dit onder muzikale begeleiding van de Hofjazzband.

Daarna worden op de verschillende locaties, van huiskamer, restaurant, tot kerk, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur concerten gegeven van ongeveer twintig minuten. Om 16.00 vindt in de Oude Blasius het slotconcert plaats waarbij de meeste musici nog een keer optreden zodat iedereen een goede indruk krijgt van al hetgeen de wandeling heeft geboden.

De opbrengst komt ten goede van een onderwijsproject in Migumomiri (Kenia) waar de Projectengroep Deldense Kerken voor kinderen in totaal negentig schooljaren voortgezet onderwijs financieren om hen en de gemeenschap uitzicht te bieden op een betere toekomst. Het betreft een meerjarenproject gedurende de looptijd van de middelbare schoolopleiding.
Voor 300 euro per jaar wordt de kinderen het volgende geboden: Onderwijs voedselprogramma, schooluniform, persoonlijke verzorging, leermiddelen, begeleiding bij onderwijs en in thuissituaties en deelname aan sportdag of schooluitje.
Naast het onderwijsproject in Migumomiri steunt de PDK een onderwijs project van plaatsgenoot Annelies Verhagen op Soelawesie Indoniesië en Mama Josephine Bakhita bij de opvang, revalidatie en opleiding van gehandicapten in Tanzania. Ook gaat financiële steun naar de Zonnebloem afdeling Delden voor de aanschaf van een duo fiets. Deze komt ter beschikking voor alle mensen uit Delden die nog graag fietsen maar dit niet meer alleen kunnen.
Passe-partouts à 15,- euro zijn verkrijgbaar bij de VVV/Touristinfo Delden, Langestraat 29. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meewandelen.

www.muzikalewande lingdoordelden.nl

Meer berichten