Exclusief huiskamerconcert van Yori Swart in de Cactus

  Cultuur

Hengelo - Op zondagmiddag 7 oktober 2018 komt Yori Swart voor een exclusief huiskamerconcert naar de Cactus in Hengelo.
Yori werd bij ons geïntroduceerd door Matthew Crosby (van de The Common Linnets) tijdens zijn optreden afgelopen maart. Het publiek en wij waren direct onder de indruk! En niet alleen wij want ondertussen is ze door Ilse Delange gevraagd voor haar begeleidingsband en stond ze met haar o.a in Carré, op Tuckerville en tal van promotie optredens. Momenteel zit ze midden hun club tour langs alle toonaangevende poppodia in Nederland. Volgend jaar staat ze zelfds met haar eigen show in TivoliVredenburg Utrecht! Daarom zijn we zeer verheugd dat ze toch nog een plekje voor een Cactus Huiskamerconcert heeft gevonden!
Biografie:
Singer-songwriter Yori Swart (27) won in 2011 de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. Haar markante gitaarstijl waarbij ze blues, folk en pop mengt in een bijzondere finger-picking stijl, is ronduit opmerkelijk en virtuoos te noemen. Januari 2012 maakt Yori indruk op het Noorderslag Festival, gevolgd door de release van haar gelijknamige debuutalbum in februari. Het gevolg; ‘Serious Talent’, ‘Album van de Week’, de single ‘I Say Nothing’ op de playlist van 3FM, een enorme hoeveelheid pers en een groot aantal optredens op de Nederlandse radio en televisie.
Ondanks haar nog relatief jonge leeftijd heeft Yori Swart al honderden honderd concerten op haar naam staan, zowel solo als met band. Ze toerde uitgebreid door Nederland, vele maanden door Engeland, Scandinavië en Noord Amerika en was te zien als headliner op het European Music Festival in Vietnam en als voorprogramma bij o.a. Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel.

Zondagmiddag 7 oktober, Cactus open vanaf 14.00uur, showtime 15.00uur, Entree voorverkoop €7,50. Aan de deur (indien niet voortijdig uitverkocht) €10,-

Meer berichten