Revue Blanche is een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke bezetting. Foto: C. Kylli Sparre.
Revue Blanche is een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke bezetting. Foto: C. Kylli Sparre. (Foto: )

Revue Blanche opent concertserie in Twickel

  Cultuur

Delden - Delden Klassiek organiseert in september dit jaar en in maart 2019 weer een zestal avondconcerten in de betoverende ambiance van kasteel Twickel. De Benedengalerij wordt gebruikt als kleine concertzaal.

In september vinden drie verrassende concerten plaats. Op dinsdag 25 september 2018 opent het Belgische Revue Blanche de reeks. Revue Blanche is een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzondere bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp. Sinds de oprichting in 2010 heeft het een indrukwekkende weg afgelegd.
In het programma 'Shelter' brengt het ensemble muziek van Gurney, Eisler, Debussy, Granados en de Falla die hun werk hebben laten leiden door hun ervaringen en emoties opgeroepen door WO I.
Daarna komt op woensdag 26 september de veelzijdige bariton Pierre Mak begeleid door pianist Frans van Ruth met werk van Schubert, Schumann, Duparc en Ravel. Op donderdag 27 september treden de blazers van het vertrouwde Valerius Ensemble op.

Meer informatie en kaarten:
www.deldenklassiek.nl

Meer berichten