Maar liefst vijf live bands tijdens "Vrienden op het Sterplein"

  Cultuur
Poster VohSp
Poster VohSp (Foto: by coolmees)

Goor - Tijdens de eerste editie van het nieuwe Goorse muziekevenement "Vrienden op het Sterplein" pakken de uitbaters van de Ster stevig uit. Maar liefst vijf regionale bands staan op zaterdag 8 september vanaf 19.00 uur op het grote podium op het Sterplein. Uit Goor zullen Apollo's Big band, Firezone en de gelegenheidsband Bluf voor het voetlicht treden. Vanuit Diepenheim komen de Bössels en vanuit Bentelo the Wembley's.
De Goorse Big band behoeft eigenlijk geen introductie; de groep van 20 enthousiaste muzikanten heeft in haar ruim 40-jarige bestaan al vele nationale en internationale podia betreden.
Firezone is ontstaan uit een aantal enthousiaste muziekschoolleerlingen die ook qua niveau goed bij elkaar passen en allemaal al verschillende dingen gedaan hebben. Na een tijdje onder leiding van Ferry Limahelu aan de weg te hebben getimmerd heeft Rogier Lentelink de begeleiding overgenomen.
The Bössels is een Southern Rock Tribute band met op het repertoire muziek van o.a. Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers en the Outlaws, aangevuld met blues en bluesrock.
De band the Wembley's bestaat uit drie vrouwen en één man. Het repertoire bestaat uit nummers van o.a. Madonna, the Cult, Stones en CCR. De band heeft een indrukwekkende lijst van verdiensten opgebouwd. Ze speelden in het voorprogramma van bekende artiesten en bands zoals Bløf, de Dijk, Guus Meeuwis, Normaal en Within Temptation.
De avond word afgesloten door een Goorse gelegenheidsband die een drie-kwartier durende ode aan de Zeeuwse band Bløf gaat brengen. De band, die voor de gelegenheid de naam "Bluf" draagt, bestaat uit bassist Gert Jan Scholten, toetsenist Henk Olydam, zangers Ingmar Fokke en Daan Zwierink, gitarist Rogier Lentelink en drummer Tonnie Elferink.
De optredens zullen worden afgewisseld met muziek van deejay Robert van der Reest. Het muziekprogramma is samengesteld in samenwerking met Ramon Freriksen, Mirjam Zwierink en Rogier Lentelink. Voor de inwendige mens zijn er, naast de gebruikelijke kiosken, ook een speciaalbiertruck, het Voertuig en Pizzafratelli. De toegang is gratis.

Meer berichten