Collage nieuwe werken Francien in't Veld
Collage nieuwe werken Francien in't Veld

Nieuw werk in de Kunstuitleen Hof van Twente

  Cultuur

Hof van TWente/Goor - De kunstuitleen heeft drie nieuwe werken van Francien in ’t Veld toegevoegd aan de collectie.

Als kind bezocht Francien in ’t Veld samen met haar ouders musea in binnen- en buitenland; kijken naar kunst was er altijd . Na een opleiding etaleren in Utrecht, maakte ze zich in Amsterdam de technieken van etsen en monotype eigen. Tijdens lessen in Amerika, waarin ze schilderde met olieverf, bleken de vluchtige stoffen in de verf zoveel hoofdpijn te veroorzaken, dat ze jammer genoeg met deze techniek moest stoppen. Daarna volgden jaren met het maken van keramische kunstwerken, die ze na het bakken ook vaak beschilderde.

Tijdens haar verblijf in China behaalde ze een diploma aan de kunstacademie van Nanjing. Na haar ontdekking van acrylverf in 2001 als techniek die het best bij haar paste om zichzelf uit te drukken, werkte ze jarenlang in het atelier van Theo Ettema, die haar stimuleerde om vanuit haar gevoel te schilderen en kleuren te kiezen.

Inmiddels werkt ze al een tiental jaren met plezier en enthousiasme in haar eigen atelier in Holten.

Een abonnement op de Kunstuitleen Hof van Twente kost € 48.00 en geeft leden het recht om elk half jaar een kunstwerk te lenen. De actie 3 maanden gratis een kunstwerk lenen loopt nog steeds, dus maak er gebruik van!

Meer informatie nodig? Zie onze website www.kunstuitleenhofvantwente.nl Daar vindt U alle werken, die de kunstuitleen in beheer heeft!

Meer berichten