Peter Mense
Peter Mense (Foto: vrij van rechten)

Al tien jaar een plek voor Twentse grootheden en aanstormend talent

  Cultuur

Boekelo - Toen 10 jaar geleden werd bekendgemaakt dat men in Boekelo een theatertje wilde starten, werd er alom besmuikt gegniffeld. De altijd aanwezige allesweters gaven de levenskansen van een theater, dat ook nog de naam Verborgen Theater meekreeg, het cijfer 1. Dit jaar bestaat het tien jaar.

Programmeur en publiciteitsmaker Peter Mense uit Haaksbergen met voornamelijk cabaretiers uit de regio. “Namen als André Manuel, Nathalie Baartman en Jeffrey Spalburg zorgen al sinds mensenheugenis voor volle zalen in Twente en dat bleek ook in Boekelo het geval.” Diezelfde cabaretiers vertelden hun collega’s in het land enthousiaste verhalen over dit knusse theatertje, waardoor ook Jandino, Roué Verveer, Micha Wertheim, Javier Guzman, Katinka Polderman, Kees van Kooten en Daniël Arends graag naar Oost-Nederland wilden afreizen.

Voor het nieuwe theaterseizoen hebben Mense en co. aanstormende talenten als Lonneke Dort, Janneke de Bijl, De Gestampte Meisjes en Kim Schuddeboom op het programma staan. Laatstgenoemde is volgens de programmeur één van de grootste talenten die hij de afgelopen tien jaar zag: “Kim heeft nog geen avondvullend programma, vandaar dat we haar onder meer in de Comedy Express hebben ingepast, zodat het publiek vast met haar kan kennismaken.”

Een aantal voorstellingen is al uitverkocht. Voor de rest ga je naar:

www.verborgentheater.nl

Meer berichten