Het Italiaanse antwoord op Within Temptation komt in spetmber naar Hengelo toe: Sleeping Romance.
Het Italiaanse antwoord op Within Temptation komt in spetmber naar Hengelo toe: Sleeping Romance. (Foto: )

Sleeping Romance op tournee

  Cultuur

Hengelo - Hengelo staat iets bijzonders te wachten op muzikaal gebied. Het Italiaanse antwoord op Within Temptation komt namelijk naar de stad toe: Sleeping Romance.

Deze Italianen onder aanvoering van zangeres Federica hebben de voorbije jaren een indrukwekkende reeks concerten in Nederland gegeven, en hebben hier inmiddels meer fans dan in hun thuisland. Maar Hengelo ontbrak nog op het lijstje. Tijdens de komende tournee doet de band twee concerten in Nederland, waarvan één in Hengelo en wel op 20 september 2018 in Metropool.

De Italiaanse symfonische metalband tourt in september door Europa om hun nieuwe album 'Alba' te promoten. Als special-guest komt de succesvolle Slowaakse melodic metalband Within Silence mee.

Sinds de release van het debuut-album 'Enlighten' ) timmert Sleeping Romance stevig aan de weg. Eind 2013 trok de band als support van Theocracy door Europa, waarbij de Italianen meteen in de smaak vielen. Zodoende volgden er al snel meerdere tours, waarbij de band vooral in Nederland en België vaste voet aan de grond kreeg. In 2016 deed de band twee shows (akoestisch en heavy) tijdens Femme, het grootste female metalfestival van Europa. Het betekende de definitieve doorbraak voor de Italianen in de lage landen.

Meer berichten