Mary is hoogbegaafd
Mary is hoogbegaafd

Hoogbegaafd meisje speelbal van domme volwassenen

  Cultuur

Hengelo - In samenwerking met Kulturhus Hasselo vertoont ‘Gewoon Bzonder’ de film Gifted ( hoogbegaafd) op donderdag 14 juni in kulturhus Hasselo.
Frank Adler is vrijgezel. Hij voedt zijn nichtje Mary op in een kleine plaats in Florida. Frank probeert Mary een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. Zijn pogingen worden echter gefrustreerd door zijn moeder die hoogbegaafdheid bij Mary ontdekt en probeert haar op een school voor hoogbegaafden te krijgen. Ingewikkelde formules die de meest ervaren wetenschappers niet zomaar oplossen, lost de hoogbegaafde Mary zonder problemen op in de film GIFTED. In het ontroerende drama zien we hoe familie en vrienden om de jonge Mary heen worstelen met het nemen van een beslissing over wat voor het rekenwonder het beste is; een normale jeugd of het ontwikkelen van haar gave.
In deze film worden veel mooie inzichten getoond die spelen bij het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. Met scherpe dialogen, herkenbare problemen en met humor wordt de problematiek rond hoogbegaafdheid belicht.

Aanvang 19.30 uur De film wordt ingeleid door een deskundige op gebied van hoogbegaafdheid. Entree 5 euro incl. koffie en een drankje na afloop.

Meer berichten