Lezing en film over geheimzinnige meesterschilder Torrentius

  Cultuur

Hengelo - Het raadsel van meesterschilder en vrijdenker ‘Torrentius’. 
Kunstliefhebbers kunnen op vrijdag 8 juni in kulturhus Hasselo genieten van een bijzondere lezing met aansluitend een film over de boeiende mysterieuze Nederlandse meesterschilder Johannes Torrentius. (1589 – 1644)
Voor de pauze is de lezing. Na de pauze wordt de film ‘Mysterious Masterpiece, cold case Torrentius’ vertoond over deze interessante, omstreden en geheimzinnige schilder. De lezing wordt verzorgd door de bekende kunsthistoricus drs. Harry de Roij.

Torrentius was in zijn tijd beroemder dan Rembrandt, maar Torrentius’ ketterse opvattingen en ongewone, woeste levenswijze brachten hem in grote moeilijkheden. Al zijn schilderijen werden verbrand door de kerk, op één na dat eeuwen later opdook in Enschede. Het paneel stelde onderzoekers voor raadsels over de toegepaste techniek en over de gebruikte verf. Over dat schilderij is de documentaire gemaakt die u na de pauze kunt zien.
De film werd gemaakt door regisseur Maarten de Kroon ( bekend van de film ‘Hollands licht’ die volle zalen trok in 2007)

Aanvang 19.30 uur. Entree 5 euro incl. koffie en drankje na afloop. Reserveren via www.kulturhushasselo.nl

Meer berichten