De Zaak Carmen naar Hengelo

  Cultuur

Hengelo - 'De Zaak Carmen', de rauwe en indrukwekkende dansthriller, maakte vorig jaar augustus zo'n indruk dat meerdere theaters de voorstelling opnemen in hun programmering. Bijzonder trots zijn wij dan ook op onze tournee die vanaf eind september van start gaat in de Schouwburg Hengelo. Een grote stap voor Lonneke van Leth Producties.

Het verhaal
De voorstelling begint met de moord op Carmen. Haar minnaar Don José bekent en daarmee lijkt het klaar. Maar de dienstdoende rechercheur kan de zaak maar niet loslaten, omdat Carmen hem meezuigt in de duistere afgrond van de menselijke geest. Zij toont hem een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding.

Participatie
In 'De Zaak Carmen' danst Van Leth zelf met haar team van 13 professionele dansers, aangevuld met 15 recreatieve dansers van 15 jaar en ouder uit de regio Hengelo. Van Leth heeft de expertise om de kracht, behoeften en leergierigheid van deze dansers te herkennen en te versterken. De wisselwerking tussen de professionele en de recreatieve dansers leiden tot een blijvende kwaliteitsslag bij de laatste groep dansers. Ze gebruikt deze ontwikkeling van het talent op sublieme wijze in haar voorstelling. De vakkundigheid van Van Leth zorgt ervoor dat deze groep dansers gezamenlijk een artistiek hoogwaardige voorstelling neerzet.

Team
Maxim Shalygin componeerde nieuwe muziek voor 'De Zaak Carmen'. Martijn de Rijk schreef de teksten voor acteur Hugo Maerten. Dit alles beleeft u in een grootse setting van beeldend kunstenaar Vincent de Kooker.

Tourschema:

20, 21, 22, 26 en 27 september: Schouwburg Hengelo (met live muziek uitgevoerd door het NEUE)

5 oktober: De Meerse Hoofddorp

17 oktober: Schouwburg het Park Hoorn

18 oktober: Zuiderstrandtheater Den Haag

31 oktober: Theaters Tilburg

17 november: Stadstheater Zoetermeer

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth maakt verhalende en beeldende dansvoorstellingen. Met haar humor en treffende muziekkeuzes enthousiasmeert zij jong en oud, kenner en leek voor moderne dans.

Meer berichten