Ode aan Tsjechische componisten bij Delden Klassiek

  Cultuur

DELDEN - Trio Martinu brengt zondag 14 januari bij Delden Klassiek een ode aan belangrijke Tsjechische componisten. Het speelt werk van Dvorák, Novák en Suk.

Het Tsjechische Trio Martinu bestaat uit Petr Jiríkovský-piano, Pavel Šafarik-viool en Jaroslav Matejka-cello. Het pianotrio werd in 1990 in Praag opgericht en maakte direct al grote indruk met zijn prachtige spel. Dit resulteerde in diverse prijzen op internationale festivals.

Het programma van de middag bestaat uit werk van drie Tsjechische componisten. Als eerste van Josef Suk, leermeester van Bohuslav Martinu en naamgever van het ensemble het Pianotrio in c. Daarna wordt van Vitezslav Novák het Pianotrio nr 2 quasi una ballata, een werk uit 1902 ten gehore gebracht. In dit stuk zijn Moravische volksmelodieën verwerkt. Besloten wordt met de belangrijkste van de Tsjechische componisten, Antonín Dvorák. Zijn Pianotrio nr 3 in f wordt gekenmerkt door een meer internationalere en kosmopolitische stijl vergeleken met zijn voorgaande werken die sterk werden beïnvloed door Slavische volksmuziek.

Het concert wordt gegeven in de Oude Blasiuskerk in Delden en begint om 16.00 uur; zaal open om 15.15 uur. Losse kaarten voor dit concert 16 euro via de website van Delden Klassiek.

Informatie en kaarten: www.deldenklassiek.nl

Meer berichten