Ten Years After komt naar Hengelo!

  Cultuur
Foto: Pel Kotkamp ( initiatienemer Hengelo 60 Revival ) en Ric Lee  ( drummer van Ten Years After.) 
Foto: Pel Kotkamp ( initiatienemer Hengelo 60 Revival ) en Ric Lee  ( drummer van Ten Years After.) 

Hengelo - In samenwerking met Metropool Hengelo haalt de organisatie van het Hengelo 60's Revival de legendarische band TEN YEARS AFTER naar Hengelo. Vrijdag 8 december a.s. geven ze een ruim 2 uur durend concert in Metropool, Hengelo, aanvang 20.30 uur, geen voorprogramma !

Met hun optreden op het legendarische Woodstock Music and Arts Festival in 1969 veroverde Ten Years After een vaste plaats in de geschiedenis van de Blues-Rockmuziek.
Uiteraard is het eerste wat iedereen zegt als je het over Ten Years After hebt: " Maar dat is zonder Alvin Lee ". Alvin Lee overleed op 6 maart 2013 op 68 jarige leeftijd. De band speelt echter al een jaar of tien in een andere formatie met de Ten Years After leden Ric Lee en Chick Churchill als bandleden van het eerste uur. Op bas speelt Colin Hodgkinson ( ex Whitesnake en ex Spencer Davis Group ). Ooit schreef iemand over Colin:" the man the Fender bass has waited 25 years for ".Sinds 2013 wordt Alvin Lee vervangen door gitaarvirtuoos Marcus Bonfanti (2 x winner van de UK blues-award ) Als je van de muziek van Ten Years After houdt, dan zou je deze jongeman zeker aan het werk moeten zien. Veel strakker kun je een gitaar niet bespelen. Vooral het samenspel met toetsenist Chick en bassist Colin is om van te genieten. Een concert van TEN YEARS AFTER is een must voor elke liefhebber van de hardrock-blues, voor elke liefhebber van lekkere lange gitaarsolo's en voor elke liefhebber van de lekker in het gehoor liggende muziek. Het repertoire van de band bestaat uit een mix van hun hits ( Love like a man, 50.000 miles, I'd loved to change the world, the Hobbit en natuurlijk de Woodstock-klassieker "Going Home " ) De band heeft net ter gelegenheid van hun 50 jarig bestaan een gloednieuwe CD uitgebracht met geweldige tracks, er zullen er vast en zeker een paar gespeeld worden van het nieuwe album "A sting in the tale ". . Het samenspel en plezier van de band brengt kippenvel en een dosis euforie met zich mee. Ik weet het zeker, je krijgt spijt als je er niet bij bent geweest !!
Ten Years After heeft iets heel speciaals met Hengelo. Ric Lee, drummer en medeoprichter van Ten Years After verblijft elk jaar een weekje in Hengelo. Sinds 2008 is er een speciale band ontstaan tussen de drummer van Ten Years After en een familie in Hengelo. In 2008 sneuvelde hun zoon Mark in Afghanistan. Zijn ouders waren fans van Ten Years After en toen de band ook het trieste nieuws te horen kreeg bood men de ouders van Mark spontaan aan om een weekje naar Engeland te komen, een weekje om tot rust te komen in het oh zo mooie Peak District. De ouders van Mark gaan sindsdien bijna elk jaar een weekje naar het Peak District en Ric Lee komt ook elk jaar een weekje naar Hengelo. De familie van Mark laat het hem dan al het moois van Holland zien.
Deze aimabele band verdient een vol Metropool. Het zal één van de laatste kansen zijn om de band aan het werk te zien. Net als de Stones staan ze al meer dan 50 jaar op diverse podia, all over the world. Ik heb de Stones gezien en ik heb Ten Years After gezien…..Bij Ten Years After merk ik niet dat de tand des tijds heeft toegeslagen, bij de Stones heb ik dat wel. Nog steeds staan bij Ten Years After drie topmuzikanten van 70+ en een energieke dertiger als jonge honden hun instrumenten te bespelen !!

Meer berichten

Shopbox