De intocht van Sinterklaas in Delden is een belevenis die garant staat voor spanning, avontuur en veel publiek.
De intocht van Sinterklaas in Delden is een belevenis die garant staat voor spanning, avontuur en veel publiek.

Sinterklaasintocht Delden op zondag bij Kasteel Twickel

  Cultuur

Delden - Al maandenlang leeft Sinterklaas er naar toe: de intocht en het Sinterklaasfeest in Delden. Voor dit jaar heeft de Sint een wel heel speciaal logeeradres geregeld. Nadat jarenlang de intocht van de Goedheiligman met een warm onthaal bij het kanaal in Delden begon, zal hij dit jaar, net als drie jaar geleden, vanaf Kasteel Twickel zijn intocht door Delden gaan maken.

De kindervriend komt dit jaar al eerder in Delden, waardoor hij genoodzaakt is om te overnachten. Samen met meer dan dertig (!) Pieten en zijn trouwe viervoeter Amerigo zal hij de nacht doorbrengen op Kasteel Twickel.

De bewoners van het kasteel, Roderik graaf Zu Castell Rüdenhausen en Liesbeth gravin Zu Castell Rüdenhausen – Lotgering, waren blij verrast toen Sinterklaas hen belde. Ze bedachten zich geen moment en reserveerden de logeerkamers en maakten eveneens de oude paardenstal van het kasteel gereed voor deze bijzondere logé's.

Op zondag 26 november is iedereen welkom vanaf 13.45 uur bij Kasteel Twickel. Terwijl de paardenpieten Amerigo verzorgen en opzadelen zullen de andere pieten het publiek met een hoop spektakel in, op en rondom het kasteel vermaken. Om 14.00 uur zal de officiële ontvangst plaatsvinden door de burgemeester, mevrouw Ellen Nauta, en de graaf en gravin van Twickel. Sinterklaas zal ruim de tijd nemen om alle kinderen een hand te geven en de tekeningen in ontvangst te nemen. Hierna begint hij aan zijn intocht door het centrum van Delden. Via de Twickelerlaan (tot de hoge brug), het Rentmeesterlaantje en het Laartunneltje gaat hij te paard over de Langestraat richting Eetcafé Harlekijn – Smitties, alwaar een gratis toegankelijke instuif plaats vindt voor alle kinderen en hun ouders. Hier krijgen alle kinderen iets te drinken, wordt er gedanst en gezongen met alle Pieten en ontbreekt de grootse 'Pietenpolonaise' niet.

Kortom: het belooft een ware happening te worden tegen het prachtige decor van Kasteel Twickel. Een unieke intocht op een unieke locatie. De intocht van Sinterklaas in Delden is een belevenis die garant staat voor spanning, avontuur en veel publiek.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor eventuele vragen en/of nadere informatie kunt u contact opnemen met:

1) Gerard Efftink (voorzitter van de Commissie Sinterklaasintocht Delden),

tel: 06 – 51 43 33 50.

2) Hans Baake (PR - Commissie Sinterklaasintocht Delden), tel: 06 – 54 227 888.

Meer berichten

Shopbox