Aankomst Sinterklaas op het station in Hengelo. Foto: Bureau Hengelo
Aankomst Sinterklaas op het station in Hengelo. Foto: Bureau Hengelo (Foto: Bureau Hengelo)

Hij komt, hij komt, de lieve, goede sint... ook in Hengelo

  Cultuur

Hengelo - Het is bijna zover! Nog even en Sinterklaas en zijn pieten komen aan in Hengelo. Zaterdag 18 november is de intocht in het centrum van Hengelo. Ook kan je weer op bezoek bij de sint in het Huis van Sinterklaas en is er zondag 26 november een gezellige Sinterklaas koopzondag.

Pieten op verkenning
Zaterdag 11 november vanaf 14.00 uur kun je al de eerste zwarte pieten tegenkomen in de binnenstad van Hengelo. Zij zijn op verkenning en bereiden alvast de komst van Sinterklaas voor.

Intocht Sinterklaas
Op 18 november komt de Sint vanuit Spanje met de boot aan in Dokkum. Daarna stapt hij snel met zijn pieten op de trein om om 14.00 uur in Hengelo aan te komen. Daarna trekt Sinterklaas met zijn stoet (wel 200 zwarte pieten en meer dan vijftien wagens) door de binnenstad. Rond 15.15 uur heet de burgemeester Sinterklaas welkom op het podium voor Café de Appel.

Huis van Sinterklaas
Breng ook een bezoek aan Sinterklaas in de Lambertusparochie. De deuren van zijn huis gaan open op woensdag 22 en 29 november en zaterdag 25 november. Van 14.00 tot 16.00 uur kun je Sinterklaas een handje geven, een mooie tekening afgeven of met hem op de foto.

Sinterklaas koopzondag
Koopzondag 26 november van 12.00 tot 17.00 uur staat helemaal in het teken van Sinterklaas. De sint en zijn pieten lopen door de binnenstad om de bezoekers te vermaken. En is van alles te doen. Zo staat er op het marktplein een klimattractie en ook in de Wemen- straat en Drienerstraat is er iets te doen voor de kinderen. Hebben de kinderen alle drie de activiteiten gedaan, dan krijgen ze een pietendiploma! Vanaf de Lambertusbasiliek rijden kleine pietentaxi's rond waarin de kinderen met Zwarte Piet kunnen meerijden door de stad. Ook kan je meedoen met het leukst verklede zwarte pietje van Hengelo en een leuke verrassing winnen. Voor Café de Appel staat een podium met daarop dj's van Telekids en op de Enschedesestraat zijn er verschillende Sinterklaasactiviteiten zoals een knutselkraam, schminkkraam en voor het stadhuis is een kleine kermis. Om 15.30 uur wordt de Gouden Peternoot overhandigd.

Meer berichten