Vocaal ensemble Ladies Only geeft concert in Zwillbrock

  Cultuur

Hengelo - Op zondag 5 november verzorgt Vocaal vrouwenensemble Ladies Only onder leiding van Mirjam Spoelman een concert rond het thema Allerzielen in de barokkerk in het Duitse Zwillbrock. Medewerking wordt verleend door organist Gijs van Schoonhoven.

Op het programma staan werken uit verschillende periodes. Er worden enkele delen gezongen van het Stabat Mater van Pergolesi en van het Requiem van Fauré. Daarnaast staat koormuziek van onder meer Rheinberger, Poulenc, Gjeilo en Ugalde op het programma. Gijs van Schoonhoven speelt werken van J.S. Bach, Franck en Langlais.

Vocaal vrouwenensemble Ladies Only heeft Hengelo als thuisbasis maar heeft leden uit verschillende plaatsen in Twente en de Achterhoek. Onder leiding van dirigent Mirjam Spoelman wordt gestreefd naar een hoge kwaliteit, met veel aandacht voor stemvorming en koorklank. Jaarlijks wordt in de regio een aantal concerten gegeven. In maart 2017 werd een passieconcert gegeven in Ahaus.

Gijs van Schoonhoven is onder meer als kerkmusicus werkzaam in Ahaus en Enschede en is stadsorganist van Enschede. Eerder was hij docent aan het Artez conservatorium in Enschede.

Aanvang van het concert op 5 november is 16.30 uur. De toegang is gratis; bij de uitgang is een vrije gift welkom.

Meer berichten