Logo hengelosweekblad.nl


Er zijn allerlei installaties te zien tijdens het kunstproject Emma Art dat plaatsvindt vanaf 12 augustus aan de Emmaweg.
Er zijn allerlei installaties te zien tijdens het kunstproject Emma Art dat plaatsvindt vanaf 12 augustus aan de Emmaweg.

Emmastraat domein kunstenaars

  Cultuur

HENGELO - Emma Art is een kunstproject aan de Emmaweg in Hengelo dat loopt van 12 augustus tot 25 september. Onder het motto 'kunst en historie' zijn meer dan veertien werken van kunstenaars te zien, te ondergaan en te beleven.

Emma Art-kunstenaars brengen kunst in en/of op de straat, ieder op zijn of haar eigen wijze. Dat doen ze met onder meer met interviews met bewoners, performance, multimedia, fotografie, installaties, lichtbeelden en stop motionfilms.
De resultaten zijn zichtbaar en voor iedereen toegankelijk.

Wat is allemaal te zien?
Zo zijn er installaties. In snelle wisseling zijn doorlopend installaties in twee leegstaande pandjes op de nummers 9 en 11 te zien. Verder zijn er projecties, lichtbeelden, korte acties en (on)opvallende ingrepen in en op de straat vragen de aandacht.

Op zaterdag 12 augustus is de start van het geluidsproject van Melanie Windle die een installatie van ballonnen met 2 meter doorsnee als speakers laat fungeren en een kinetische installatie van Jaqueline Bardelmeijer (op nummers 9 en 11). Verder vraagt 'Buro Urban Living' de straatbewoners om ideeën voor de toekomst van de straat.

Op zondag 27 augustus is het op nummer 11 mogelijk kunst te laten taxeren en te ruilen voor een ander kunstwerk in de 'Art Value Store.

Op dinsdag 29 augustus is er in Emma 's eetcafé het 'exchange restaurant'. Vanaf 17.00 uur is uit eten zonder te betalen. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar info@mikc.nl. Verder is er een nachtprojectie op de straat te zien, is er een historisch cryptogram op de stoep, zjin er installaties en fotografie, film en video en historie bij Radio Redemeijer en Antiek Röring


Het project Emma Art staat voor ontmoeting, beleving, herkenning en saamhorigheid. Actuele kunst, historie en toekomst wordt verbonden en door kunstenaars gevisualiseerd met tijdelijk een straat waar van alles te beleven is en waar met passanten een dialoog wordt aangegaan en bewoners actief betrokken worden.

Emma Art: ''Kunst moet je niet alleen gaan bekijken in een museum of cultuurhuis. Het moet je overkomen en verwonderen en verbazen. Door kunst in de straat te brengen, wil MIKC kunst en historie. 'Op een laagdrempelige manier dichter bij de mensen brengen en de vertrouwdheid van de mensen met kunst vergroten is het idee. En zo zal het project ook de bewoners dichter bij elkaar brengen.''

Peter koehorst
reageer als eerste
Meer berichten