Logo hengelosweekblad.nl


Harriet Krijgh opent het 48ste seizoen van Delden Klassiek. Foto: Marco Borggreve
Harriet Krijgh opent het 48ste seizoen van Delden Klassiek. Foto: Marco Borggreve

Harriet opent klassieke concertserie

  Cultuur

Delden Klassiek begint in september dit jaar haar 48ste concertseizoen. Als een van de grootste podia in haar soort in Nederland brengt zij al jarenlang succesvol klassieke muziek van de hoogste kwaliteit in Twente. Topmusici en -ensembles uit binnen- en buitenland brengen een afwisselend programma. De zes zondagmiddagconcerten worden uitgevoerd in de Oude Blasiuskerk in Delden en beginnen om 16.00 uur.

DELDEN - De concertserie kent komend seizoen een grote afwisseling. Celliste Harriet Krijgh opent samen met het jonge talentrijke Franse strijkkwartet Quatuor Arod de concertserie in de kerk op 22 oktober. Krijgh: "Ik kijk er enorm naar uit weer naar Delden te komen."

Wat te denken van Sinfonia Rotterdam met de internationale vioolvirtuoos Simone Lamsma? "Absolutely stunning", noemt de Chicago Tribune haar. Zij speelt het vioolconcert van de Letse componist

Peteris Vasks. Het Nationaal Opera en Concert Koor brengen variaties op het thema liefde. Het Tsjechische Trio Martinu brengt een ode aan de schoonheid van de muziek van Tsjechische componisten. Ciconia Consort speelt heel toepasselijk in februari 'Venetiaans Carnaval' met de solisten Emmy Storms op viool en Rick Stotijn op contrabas. Als afsluiting van de serie in de Oude Blasiuskerk speelt Música Temprana renaissance- en barokmuziek uit Latijns-Amerika en andere delen van het toenmalige Spaanse wereldrijk. ''Een lust voor het oor'', aldus Delden Klassiek.

Delden Klassiek: ''Al met al een kleurrijk programma dat zeer de moeite waard is om van te genieten.''

Een abonnement op de gehele serie van zes concerten kost 72 euro, dat is 12 euro per concert. Een losse kaart voor een concert kost 16 euro. Abonnementhouders van deze serie hebben het voordeel van twee concerten een prominente plaats te mogen kiezen. Bovendien hebben zij het recht om met korting een kaart aan te schaffen voor de zes intieme concerten in de bijzondere ambiance van kasteel Twickel. Ook Vrienden van Twickel kunnen deze kaarten kopen voor de kasteelconcerten.

reageer als eerste
Meer berichten