Schommelen in Led Swings.
Schommelen in Led Swings.

LICHT zet Hengelo in schijnwerpers

Cultuur

HENGELO - Hengelo wordt van 8 tot en met 11 februari letterlijk en figuurlijk weer in de schijnwerpers gezet tijdens LICHT Hengelo. 

LICHT Hengelo start met de Urban Night Trail op 8 februari, een run van 5 of 10 km door diverse verlichte gebouwen in de binnenstad en Hart van Zuid.
Op 9 februari is de Twentse Lichtparade, de grootste, gratis verlichte optocht van Twente.

Op 10 en 11 februari is er een LICHTkunstroute van 3,5 kilometer die je langs prachtige lichtkunstobjecten door de binnenstad en Hart van Zuid voert. Tijdens de route geniet je niet alleen van lichtkunst, ook verschillende speciaal aangelichte objecten en gebouwen vormen een onderdeel van de LICHTkunstroute. In de binnenstad zijn namelijk 400 lichtpunten die gekoppeld zijn aan een systeem wat op afstand wordt bestuurd, Hierdoor kunnen kleuren worden aangepast en kan de stadsverlichting meebewegen op muziek. Tijdens LICHT op 10 en 11 februari kunnen bezoekers dit systeem wat uniek is in Nederland volop bewonderen. De LICHTkunstroute is op 10 en 11 februari van 18.30 uur tot 22.00 uur. De flyer met aanvullende informatie is vanaf 2 februari af te halen bij Hengelo Promotie aan de Markt 8. Tijdens het evenement is deze ook verkrijgbaar bij Broedplaats Oogst aan de Laan Hart van Zuid.

Meer informatie over de wandelroute, objecten, activiteiten en een plattegrond is te vinden op de website www.lichthengelo.nl.

Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Hardlopers onderweg in de Woolderesloop. Eigen foto.
Gijs Boerrigter snelst in Woolderes 29 feb, 09:49
Afbeelding
De verdwenen Ludgeruskerk 29 feb, 09:47
Ricardo van de Worp aan de eettafel met de brandweerlieden. Eigen foto.
Mooie avond met de brandweerlieden 29 feb, 09:45
Afbeelding
Op zoek naar een goedkoop pand als zzp'er? Kies een garagebox! 28 feb, 13:54
Het team van Kamera Express op Woonboulevard Almelo heeft alles in huis om nog meer tips te geven. (Foto: Rekha Voskamp)
Kamera Express Almelo vertelt alles 28 feb, 12:23
Het kunstwerk achter de Lambertusbasiliek wordt in de wandelgangen met Kado voor Hengelo aangeduid.
Nieuwe naam voor rood figuratief beeld 28 feb, 12:21
Een impressie van een eerdere Slingerdag. Foto: PR.
Bedrijfsleven helpt een handje mee 28 feb, 12:20