Column Hans Mulder: Uitgejouwd


<p>Hans Mulder</p>

Hans Mulder

Column Hans Mulder: Uitgejouwd

  Column

Ken je het woord uitgejouwd? Synoniemen zijn bijvoorbeeld; uitschelden, beledigen, beschimpen, bespotten en uitjoelen. Het zal je maar overkomen dat je door een grote groep wordt uitgejouwd. Ook jij zou je op zo’n moment het liefst willen verstoppen om even niemand meer te zien.

Het overkwam Marc Rutte afgelopen week toen het kabinet viel. Ik vond het verschrikkelijk om te zien! Iedereen mag zijn eigen mening hebben, dat is ook een waardevol en groot goed in ons land. Het helpt bij het samen zoeken naar het beste. Helaas zijn er nog steeds van die types in ons land die zich niet kunnen beheersen en het enkele dagen geleden nodig vonden om Mark Rutte, die drie keer is verkozen door de meerderheid van de Nederlanders, te moeten uitjouwen. Ook de social media staan vol lelijks over de man die, daar mogen we van uit gaan, de intentie heeft om het juiste te doen voor ons land. Wat een klus! Dag en nacht aan het werk en zeker geen 40-urige werkweek.

Wat denk je dat onze politici naast al die andere werkzaamheden bezig houdt in deze coronatijd? Over de moeilijke beslissingen die naar eer en geweten en in goed overleg met zeer deskundigen genomen moeten worden om ons land uit deze crisis te halen? Het is ongelooflijk knap om dan, na de val van het kabinet, de fiets te pakken en door een horde van scheldende mensen naar de koning te fietsen om je ontslag aan te bieden. Daarvoor neem ik mijn petje af! Iedereen mag denken wat hij wil, maar tegen al de schreeuwers die hun informatie over corona en de sociale en economische ontwikkelingen hebben vergaard via internet en het daardoor beter menen te weten zeg ik: schoenmaker blijf bij je leest en de beste stuurlui staan aan wal.

Het is niet fair om iemand verrot te schelden als je het niet eens bent met de ontwikkelingen in de maatschappij of met de fouten die door politici zijn gemaakt. Het zijn mensen! In gesprek gaan is beter. Tegen Mark Rutte wil ik zeggen. Goed gedaan! Respect.

Hans Mulder is eigenaar van hansmulderabc

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding