Hans Mulder

Column Hans Mulder: Wie ben ik?

  Column

Lang geleden heeft mij iemand het verhaal van de koorddanser verteld om mij duidelijk te maken wat geloven betekent. De koorddanser wilde over een draad lopen die over de Niagara Watervallen was gespannen. Hij vroeg toeschouwers of zij geloofden dat hij dat kon. Iedereen riep ja. Toen het gelukt was vroeg de man aan de mensen of ze geloofden dat hij het ook zou kunnen met een blinddoek voor. Opnieuw werd luid ja geschreeuw. Dat lukte ook en de derde vraag aan het publiek was of het geloofde dat hij het ook met een kruiwagen zou kunnen. En weer ‘ja!’. Ook dat lukte. Vervolgens vroeg de man of hij het zou kunnen met een persoon in de kruiwagen. Wederom werd er uitzinnig hard ja geschreeuwd. Toen koos de koorddanser een van de hardste schreeuwers uit om in de kruiwagen plaats te nemen. En wat denk je?

Ik moest aan dit verhaal denken toen ik in het nieuws de directeur van een reformatorische school hoorde verklaren dat het vanzelfsprekend was dat de ouders van de leerlingen van zijn school een identiteitsverklaring moeten ondertekenen. Waarin staat dat men homoseksualiteit afkeurt. Ik kon niet geloven dat zoiets verwerpelijks in 2020 nog bestaat. Dat ouders ondertekenen dat hun kind ‘zondig’ is omdat het is wie het is en onderschrijven dat ze absoluut niet willen dat hun kind zichzelf kan zijn. Wat een drama moet dat voor deze jongeren zijn. Ik zou deze ouders maar ook leerkrachten met dit soort ideeën door elkaar willen schudden om ze de ogen te openen. Ik zou de directeur van de school onmiddellijk ontslaan en alle scholen in Nederland openbaar maken. Hoe kunnen we nog spreken van een veilig leef-werkklimaat als LHBTI-ers niet zichzelf mogen zijn. In artikel 1 van de Grondwet staat dat iedereen in Nederland in gelijke gevallen gelijk wordt behandeld. Verder staat in artikel 1 dat discriminatie, op welke grond dan ook, verboden is. Duidelijker kan het niet zijn toch?

Minister Slob heeft een flinke uitglijder gemaakt en is, op basis van felle reacties uit de maatschappij, terecht teruggefloten en op het matje geroepen. Hij moet zo snel mogelijk actie ondernemen om te laten zien dat hij het waard is om minister te blijven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding