<p>Hans Mulder</p>

Hans Mulder

Column Hans Mulder: Moaties

  Column

Moaties buj aj good met mekaa kunt. Aj leef en leed met mekaa deelt en dr altied veur meka bint. Ie hooft mer um hulp te vroag’n en oe moat steet veur oe kloar. Vorige week kwam ik via een kennis in contact met Stichting Moaties in Hengelo. Omdat we de première van de speelfilm Lina een extra feestelijk tintje wilden geven was ik op zoek naar een rode loper, een popcornkar en een skytube. Na lang zoeken vertelde een kennis mij over deze Hengelose stichting.

Stichting Moaties is door Arno Hiddink en zijn vrouw Sandra in eerste instantie in het leven geroepen om minder bedeelde kinderen te kunnen helpen aan een leuk kinderfeest. De pakketten, met artikelen en spellen om een leuk feest te organiseren, konden van Moaties worden geleend. Tijdens de contacten die daarbij werden gelegd werd al gauw duidelijk dat er een grote groep gezinnen is waarvan de ouders, ondanks hard werken, het toch financieel niet kunnen redden. Door de toenemende belangstelling, ook van bedrijven en instellingen, werd het aanbod van de stichting uitgebreid en kan iedereen er tegen een relatief klein huurbedrag gebruik van maken. Het geld dat verdiend wordt met de verhuur wordt weer ingezet voor alles waar gezinnen behoefte aan kunnen hebben.

Naast financieel advies, om zaken weer op de rit te krijgen, kun je denken aan het vervangen van noodzakelijke spullen, nieuwe kleren en eten. Geld wordt niet gegeven. Er wordt gewerkt op basis van goed vertrouwen. En dat werkt! Tijdens het gesprek dat ik met de enthousiaste oprichter had heb ik ontdekt hoe veel Moaties voor een ander kan betekenen. Mensen die worden geholpen reageren vaak trots omdat het ze zelf lukt hun leven weer op orde te krijgen. Ze zijn erg gemotiveerd om het ook zo te houden en durven zonder schroom bij nieuwe, soms moeilijke stappen, weer contact met de stichting op te nemen en om advies te vragen. Moaties wil daarom ook graag, waar nodig, mensen blijven ondersteunen. De stichting is daarom op zoek naar nieuwe materialen en spellen voor haar aanbod. Meer infoe op moaties@jimdofree.com Een geweldig initiatief, gewoon in Hengelo te vinden.

Hans Mulder is eigenaar van hansmulderabc

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden