Foto:

Veiligheid en gezondheid voorop bij ZGT: oproep om regels na te leven bij bezoek aan het ziekenhuis

Hengelo - ZGT zet alles op alles om het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken voor patiënten, bezoekers en onze medewerkers. Daarom gelden een aantal aangepaste regels. Nog te veel bezoekers komen naar ZGT die deze regels niet naleven. 

Algemene regels

Kom niet naar het ziekenhuis bij verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38°C). Ook wanneer u als bezoeker binnen twee weken voor uw bezoek bent teruggekomen uit een land met oranje of rood reisadvies, vragen we u dringend om niet te komen.Help mee om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Desinfecteer uw handen bij de ingang van ZGT en bij de ruimte waar u moet zijn in het ziekenhuis. Houd in het ziekenhuis zoveel mogelijk rechts. Dat helpt u om 1,5 meter afstand te houden. 

Afspraak bij een polikliniek

U komt alleen op uw afspraak. Lukt dat écht niet, dan mag u één volwassene meenemen. Kleine kinderen mogen niet mee. Kom niet te vroeg, maximaal tien minuten voor de afspraak. Zo voorkomen we volle wachtruimtes. Heeft u klachten die bij het coronavirus horen zoals, verkouden, niesen, hoesten, keelpijn, kortademigheid, u proeft en ruikt niet meer of koorts (uw temperatuur is hoger dan 38 graden), bel ons dan eerst voordat u naar het ziekenhuis komt. Het telefoonnummer staat in uw afspraakbrief. 

LET OP!
Ook bij de afdeling radiologie en de prikpost kunt u alleen terecht als u een afspraak heeft.

Op bezoek bij een patiënt

De bezoektijd voor bezoekers bij patiënten die zijn opgenomen op één van onze afdelingen is dagelijks van 18.00 tot 20.00 uur en in het weekend tussen 13.45 en 14.30 uur. Per patiënt mogen er maximaal twee bezoekers per bezoektijd komen. Bezoek mag echter niet tegelijk komen. Kom dus één voor één. Het verzoek is om dit vooraf te regelen zodat er zo weinig mogelijk mensen in het ziekenhuis zijn. Het is niet toegestaan om in de dagverblijven van de verpleegafdelingen te wachten. 

Uitzonderingen

Voor onze kinderverpleegafdeling geldt dat er één ouder per 24 uur bij het kind mag blijven. Op de afdeling moeder & kind mogen beide ouders aanwezig zijn. Op de afdeling neonatologie mogen beide ouders aanwezig zijn. Mocht een patiënt terminaal zijn, dan kunnen bezoekers in overleg met de afdeling afspraken maken over bezoek. 

Beeldbellen
Naast het fysieke bezoekmoment, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te videobellen; bijvoorbeeld via FaceTime, Skype of WhatsApp. Zo kunt u alsnog met het hele gezin, de familie of de vriendengroep samen zijn.

Alle actuele informatie over de huidige maatregelen staat op www.zgt.nl/coronavirus

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding