Foto: Edwin Bosch (Amsterdam
Foto: Edwin Bosch (Amsterdam Foto: Edwin Bosch (Amsterdam

banners herinneren en vieren

Regio - Het bestuur van Stichting NOOIT WEER / NIE WIEDER organiseert in bovengenoemd kader het gelijknamige beeldende kunst project NOOIT WEER / NIE WIEDER.

Stichting NOOIT WEER / NIE WIEDER realiseert het exposeren van 60 banners, qua maatvoering afgestemd op evenzoveel bouwhekken van 3.50 x 2.00 m als beelddrager.
Opgesteld in 5 driehoeken per locatie, komen deze te staan op vier interessante plekken in de publieke ruimte in de Euregio, gedurende de maanden september en oktober.

De banners tonen het thema in een rijk gevarieerde beeldtaal van tekeningen, schilderijen, collages, grafiek, analoge en digitale foto’s en fotomontages, geprint op bisonyl in het formaat van
3.38 x 1.74 m. Rechtstreeks aan WO II gerelateerde symbolen komen voor, bestaande iconische beelden worden hergebruikt en naar het heden vertaald, emoticons spelen een rol, op talloze manieren wordt de kijker aangesproken en geraakt door de diversiteit aan uitingen en veelzijdige benadering van NOOIT WEER / NIE WIEDER.

De door de 60 beeldend kunstenaars uit Nederland en Duitsland ontworpen banners zijn dagelijks vrij te bezichtigen vanaf 1 september t/m 1 november 2020 op de volgende locaties:
• DELDEN (NL), tegenover Het Witte Paard, Hengelosestraat
• GLANERBRUG (NL), naast het Ariënshuis, Gronausestraat (grens)
• RHEINE (D) Salinenpark-Kloster Bentlage, Salinenstra?e
•    VREDEN (D), Stadtpark, Am Stadtpark

Het project NOOIT WEER / NIE WIEDER wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding