Nachthoreca Hengelo: alleen vóór 04.00 uur nog naar binnen

Hengelo - Met onmiddellijke ingang mogen bezoekers van de Hengelose nachthoreca alleen nog voor 04.00 uur binnen gelaten worden. Dat was voorheen tot 06.00 uur. Als je binnen bent, mag je wel tot de sluitingstijd - 06.00 uur - blijven.

Deze aanpassing was al aangekondigd in de Horecavisie die in juni 2017 in de gemeenteraad is vastgesteld. De maatregel wordt nu structureel ingevoerd. Voor het nachthorecagebied geldt dat de cafés vanaf 04.00 uur geen nieuwe gasten meer toe mogen laten en om 06.00 uur gesloten moeten zijn. De nachthoreca is vooral geconcentreerd in de Willemstraat, Pastoriestraat en Langestraat.

Aanleiding

Tijdens de coronacrisis is er in het nachthorecagebied helaas regelmatig overlast van groepen mensen die het niet zo nauw nemen met de RIVM-regels. Dit speelt zich voor een deel op straat af en laat in de nacht. Ondanks herhaalde waarschuwingen door politie en gemeente blijft de overlast zich hardnekkig voordoen. De gemeente heeft daarom, na advies en in nauw overleg met de politie, besloten dat deze maatregel sneller ingevoerd wordt dan eigenlijk de bedoeling was.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding