(foto: Wout Nooitgedagt)
(foto: Wout Nooitgedagt) (Foto: )

Zomerconcert in anderhalvemeteropstelling

Hertme - Op 23 augustus verzorgt het Ricciotti ensemble in Openluchttheater Hertme een zomerconcert in niet-normale vorm. In het nieuwe normaal van de anderhalvemetersamenleving gaat dit unieke straatsymfonieorkest het experiment aan om op te treden in anderhalvemeteropstelling. Speciaal hiervoor organiseerde het Ricciotti een wedstrijd voor een nieuw muziekstuk voor orkest op anderhalve meter. Tijdens dit concert klinken de composities van de drie finalisten. Daarnaast kunt u genieten van muziek van Glinka, Bartók, René Froger, Mercer Ellington en Jurriaan Andriessen. Het concert is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Bestel wel op tijd, want er zijn minder plaatsen dan gewoonlijk. Gelukkig is het concert ook via live-stream te beluisteren. Kijk voor het bestellen van kaarten en informatie over de live-stream op www.ricciotti.nl

Eind mei daagde het Ricciotti componisten uit een muziekstuk te schrijven voor musici op anderhalve meter. Ricciotti’s zakelijk leider Hannah Soepenberg vertelt hierover: “Het was geen standaard opdracht. Kandidaten moesten zelf nadenken over de opstelling van musici en dirigent. Ze moesten niet alleen de bladmuziek, maar ook een ruimtelijk plan indienen. Kennelijk triggerde deze uitdaging de inspiratie, want er waren maar liefst dertig inzendingen! Deze zijn beoordeeld op kwaliteit, inventiviteit, haalbaarheid én op 'Ricciotti-teit’: is het stuk aansprekend, streetwise, een tikje brutaal en spreekt er toewijding uit? De drie beste muziekstukken voeren we uit in Hertme. Ook maken we dan de winnaar van Ricciotti’s Compositiewedstrijd bekend.” 

 Het zomerconcert in Hertme vormt de afsluiting van Ricciotti niet normaal!, de zomertournee van het Ricciotti ensemble. Het Ricciotti brengt symfonische muziek op plaatsen waar deze gewoonlijk niet klinkt, zoals zorginstellingen, asielzoekerscentra en opvanglocaties. Tijdens het concert gelden de coronamaatregelen van het Openluchttheater. Deze zijn te vinden op de website van Openluchttheater Hertme.

Ricciotti niet normaal!  

zondag 23 augustus – 14.30 uur 

Openluchttheater Hertme, Hertme

Reserveren noodzakelijk via https://widget.yourticketprovider.nl/?cid=635076&productid=33644#/tickets/33644/

 Kijk voor informatie over de live-stream op www.ricciotti.nl. 

 Het Ricciotti ensemble wordt meerjarig ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 1999.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden