Lambertuskermis, de grootste kermis van het Oosten.
Lambertuskermis, de grootste kermis van het Oosten. (Foto: Gemeente Hengelo)

Lambertuskermis afgelast; gezondheidsrisico te groot

De Lambertuskermis in Hengelo gaat niet door. De snel stijgende besmettingscijfers van de afgelopen weken in Nederland gaven daarin de doorslag. De kermis in Hengelo staat vrij compact opgesteld en trekt jaarlijks 10.000 en bezoekers uit Hengelo en de regio. Het is het grootste evenement in Hengelo en een van de grootste kermissen van Oost- Nederland.

Hengelo - Volgens het gemeentebestuur is het onmogelijk om op de drukbezochte kermis de bezoekers te garanderen dat zij geen gezondheidsrisico lopen. De kermis zou plaatsvinden van woensdag 16 september tot en met zondag 20 september.Hengelo heeft goed gekeken naar de ervaringen van andere kermissen in Nederland. Daaruit bleek dat het al erg moeilijk was om de 1,5 meter goed te handhaven. De conclusie is dan ook dat het niet realistisch is om een veilige kermis van deze omvang in Hengelo door te laten gaan.

Er is natuurlijk gekeken naar alternatieven maar binnen de kaders van de coronamaatregelen is het onmogelijk om de veiligheid en de gezondheid van bezoekers en medewerkers te garanderen.

Medeleven exploitanten

‘Ik weet wat de kermis voor Hengelo én de kermisexploitanten betekent’, aldus burgemeester Sander Schelberg. ‘De gemeente, inwoners, exploitanten en bezoekers kijken ieder jaar naar de kermis in september uit. We hebben lang hoop gehouden dat het toch in een andere vorm en opstelling zou lukken, zodat we de exploitanten toch iets konden bieden. Tot onze spijt lukt dat niet in de huidige omstandigheden. Ik weet dat de kermisexploitanten erg moeilijke tijden doormaken en het spijt me dan ook dat we de kermis in Hengelo moeten afgelasten.’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden