Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je in enkele weken de basistechnieken en verbeter je je uithoudingsvermogen. (Foto: PR)
Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je in enkele weken de basistechnieken en verbeter je je uithoudingsvermogen. (Foto: PR) (Foto: )

De fijne kneepjes leren van de fiets

Op 12 september begint Start2Bike, een trainingsprogramma voor herstartende of beginnende fietsers. Vorige edities trokken telkens tientallen deelnemers, die na het programma niet alleen erg enthousiast zijn over de fietssport, maar ook eventuele angsten kwijt zijn. Heb jij het fietsvirus opgelopen tijdens de quarantainetijd en wil je jouw techniek verbeteren? Meld je dan nu aan om de kneepjes van het vak te leren.

Hengelo - Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je in enkele weken de basistechnieken en verbeter je je uithoudingsvermogen. De clinics starten bij Slangenbeek Tweewielers en er is een programma voor zowel mountainbikers als wielrenners. (Her)startende mountainbikers en racefietsers herkennen het misschien wel: in alle enthousiasme beginnen met fietsen en na een paar keer fietsen ebt helaas het enthousiasme weg. Bij Start2Bike leer je beter te fietsen én ontmoet je mogelijke fietsmaatjes. Daarnaast kennen de instructeurs de omgeving op hun duimpje, waardoor je ook nog eens leuke routes leert kennen rondom Hengelo.

Om aan Start2Bike deel te nemen, hoef je geen ervaring te hebben of over een topconditie te beschikken. Zelfs als je geen mountainbike of racefiets bezit, kun je meedoen: Gedurende de training kun je een fiets huren bij clubsponsor Slangenbeek Tweewielers.

Wat komt er aan bod?

Tijdens de trainingen komen de verschillende fietstechnieken aan bod. Hoe maak je een goede bocht? Wat is de juiste rem- en schakeltechniek? Voor mountainbikers: Hoe kun je veilig obstakels vermijden of overbruggen, ook bij hogere snelheden? Voor de racefietsers: Hoe fiets je in een peloton? Deze en vele andere vragen worden tijdens Start2Bike beantwoord en geoefend.

De trainingen worden verzorgd door ervaren opgeleide instructeurs ondersteund door enkele clubleden. “We zien elk jaar weer deelnemers met diverse doelen en achtergrond. Gelukkig hebben we een hele grote groep enthousiaste vrijwilligers, waardoor we de begeleiders kunnen aanpassen aan de deelname. De deelnemers zullen merken dat er aan persoonlijke aandacht geen gebrek zal zijn,” aldus Matthijs Roosdom, instructeur, “het mentale, of als nodig fysieke, ‘duwtje in de rug’; daar helpen we de bikers graag mee.”

Omdat er verschil zal bestaan in de ervaring en conditie van de deelnemers, zullen de instructeurs veel aandacht besteden aan veiligheid. Bovendien geldt voor alle deelnemers dat zij verplicht zijn om een helm te dragen tijdens de trainingen. Om blessures te voorkomen houden de instructeurs ook rekening met een verantwoorde opbouw van de trainingen en krijg je tips om zelf te trainen.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via www.start2bike.nl. Meld je aan bij startlocatie RTC Hengelo. Het programma telt vier trainingen en start op 12 september. De periode tot en met 17 oktober is gereserveerd voor de trainingen, mocht een training onverhoopt niet door kunnen gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding