Werk van Lara Vos
Werk van Lara Vos (Foto: Jaap Besteman)

Het oergevoel van Lara Vos

Lara Vos maakt beelden van het materiaal koper. Dat vraagt om ambachtelijke technieken van lassen, snijden en het slaan van koper. In het materiaal is zij op zoek naar oervormen die wij herkennen in vrouwelijke vruchtbaarheidssymbolen, maar zij laat zich ook inspireren door schedels van dieren die voor het mannelijke staan.

Borne - De kracht van haar werk is vooral de manier waarop ze met het materiaal omgaat. De accenten die ze meegeeft in haar beelden. De vormen van het materiaal die in elkaar overgaan, de symmetrie en de symbiose. “Ik zoek altijd de balans tussen het vrouwelijke en het mannelijke, dat intrigeert me’’ zegt zij over haar werk.

In meer dan twintig jaar heeft zij deze techniek ontwikkeld. Haar beelden van koper zijn autentiek en verwijzen naar een oergevoel van vrouwelijk zacht en tegelijkertijd stoer en mannelijk.                                

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art)

Jaap Besteman, Carel Harberink, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders en Mirna Limon organiseren exposities en met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus in Borne.

Kunst in het Koetshuis wordt mogelijk met subsidies van cogas-cultuurfonds en cultuurfonds- Overijssel. Adres: Marktstraat 23, Borne.FB: Koetshuis Borne

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding