Foto:

Snelle boodschap met Shop & Go

Dertien parkeerplaatsen in de binnenstad van Hengelo zijn vanaf donderdag 23 juli ingericht als speciale Shop & Go parkeerplaatsen. Op de Shop & Go parkeerplaatsen parkeert u gratis én maximaal 30 minuten. Een snelle boodschap of even iets wegbrengen is daarmee een stuk eenvoudiger geworden. De parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de speciale Shop & Go parkeerborden.

Hengelo - In de parkeerplaatsen zijn sensoren aangebracht. Deze sensoren signaleren een auto op de parkeerplaats. Vanaf dat moment begint de tijd te lopen. Staat de auto langer dan 30 minuten op een Shop & Go parkeerplaats? Dan krijgen de handhavers een seintje en kunt u een boete krijgen. De parkeerplaatsen zijn namelijk écht bedoeld voor een korte boodschap. Voor lang parkeren zijn de overige parkeerplaatsen in de binnenstad geschikt. Shop & Go geldt voor dezelfde tijden als het betaald parkeren. Buiten de betaald parkeertijden zijn er geen beperkingen voor de parkeerduur.

Dertien locaties

Samen met de ondernemers in de binnenstad zijn er dertien parkeerplaatsen voor deze proef geselecteerd. Het gaat om parkeerplaatsen aan de Langestraat (3), Wetplein (4), De Wetstraat (3) en Drienerstraat (3). Parkeren op deze parkeerplaatsen is dus gratis en voor maximaal 30 minuten. Alle Shop & Go parkeerplaatsen zijn te herkennen aan de speciale Shop & Go parkeerborden. Voor deze proef is gekozen om de Shop & Go parkeerplaatsen te concentreren in een beperkt deel van het centrum. Als dit een succes is, kijken we of het concept wordt uitgebreid naar andere delen van het centrum.

Makkelijker en klantvriendelijker
Shop & Go is één van de drie maatregelen uit het parkeerplan Binnenstad, dat autoparkeren in de binnenstad makkelijker en klantvriendelijker moet maken. Eerder werden de parkeertijden al aangepast en startte de proef klantvriendelijk handhaven. Nu komt daar Shop & Go bij.

Op de hoogte blijven?

Alle ontwikkelingen in de binnenstad zijn te volgen via www.hengelo.nu. Hèt platform voor ontwikkelingen in de Hengelose binnenstad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding